o potresu i epidemiji / Plenković: 'Pozivam sve da se prijave za cijepljenje na ova četiri načina'

"Brojke su i dalje u padu, ali su visoke - ne možemo misliti da je opasnost iza nas", rekao je premijer vezano uz stanje novozaraženih

6.5.2021.
10:50
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade vezano za epidemiju koronavirusa naveo je kako se drugi tjedan zaredom broj slučajeva zaraze smanjuje - u posljednjih sedam dana zabilježen je pad od čak 22 posto.

O koronavirusu i stanju RH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojke su i dalje visoke, ne smijemo misliti da je opasnost iza nas. Do 30. lipnja ćemo imati veće količine cjepiva, bio je sastanak ministra Beroša, Božinovića, mene i svih župana gdje smo svima njima najavili puno veće količine cjepiva što donosi veću mobilizaciju - i putem obiteljske medicine. Ponavljam, cijepljenje je korisno i dobro. Prednosti su veće od nuspojava", rekao je premijer vezan uz stanje koronavirusa u zemlji, pa nastavio:  

4 načina za cijepljenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo jedan je smrtni slučaj na 47 potvrđenih slučaja zaraze. Veći je rizik za zdravlje  zaraženosti Covidom od cijepljenja", dodao je i rekao kako postoji 4 načina da se prijavimo na cijepljenje: besplatni telefon, obiteljski liječnik, županijski zavod i platforma Cijepi se. 

Image
U 5 do 12 /

Prosvjed djelatnika Instituta za tumore zbog Dijane Zadravec: 'Kolegici je jutros pozlilo zbog nje'

Image
U 5 do 12 /

Prosvjed djelatnika Instituta za tumore zbog Dijane Zadravec: 'Kolegici je jutros pozlilo zbog nje'

O Covid dodacima, radnim mjestima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao u fokusu smo imali politiku očuvanja radnih mjesta, isplatili smo oko 10 milijardi kuna. To je 680 000 radnika koristilo i sačuvali smo zaposlenost na taj način, povoljnija je od prošlog proljeća. Osigurali smo i sredstva za Covid dodatak za umirovljenike što smatramo bitnim i potrebnim", rekao je Plenković. 

Osvrnuo se i na navijače i incident u Borovu selu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se osvrnuo na incident u Borovu selu: "Nema za to opravdanja. U hrvatskom društvu nema mjesta za netrpeljivost prema pripadnicima bilo koje manjine. Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstavljati i jasno osuđivati širenje mržnje prema našim sugrađanima jer se zalažemo za društvo u kojem se svi dobro osjećaju i Hrvatsku doživljavaju kao svoju domovinu", rekao je.

Svim Splićanima/ Splićankama čestitao je njihov dan, dan Sv. Dujma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1640 novih slučajeva

Ministar Vili Beroš  prezentirao je najnovije podatke vezane uz epidemiju koronavirusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svijetu je 155 milijuna slučajeva zaraze. Na 437. dan u RH je 1640 novih slučajeva zaraze ovim virusom. Udio je 18,08 posto zaraženih nasprem testiranih. 30 067 osoba je u samoizolaciji. 2123 osobe su u bolnici, 57 uzoraka je zaraženo  britanskom varijantom što označava pad u odnosu na prošli tjedan. U dva uzorka je pronađena južnoafrička varijanta. Stigla je prekretnica u ovom tjednu -  dolaze veće količine cjepiva i prati nas tijekom lipnja i svibnja", rekao je.

Objavljene su i upute za Državnu maturu i za sve one koji će biti u smaoizolaciji za vrijeme ispita mature. Osigurana je dovoljna količina cjepiva za sve zainteresirane, poručio je ministar.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pritisak na sustav bolnički je jači i bilježimo gore slike kod mladih", rekao je Beroš vezano uz oboljele.

O kršenju mjera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Davor Božinović rekao je: "Do 15. svibnja produžene su mjere koje su na snazi. Proveli 18512 nazora, 3 prekršajna naloga, 3 obavijesti o počinjenu prekršaja, 43 pisana upozorenja su napisana za nenošenje maski. 143 kršenja mjera samoizolacije i 142 prekršajna naloga za iste. Pojačane nadzore uvedenih mjera temeljem upute Stožera provode i stožeri lokalne samouprave. 11333 obilaska su provedena. 1298000 artikala zaštitne opreme je izdano. Primatelji su medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi. 15,6 milijuna artikala nalazi se, tj. 250 tona zaštite za koronavirus", rekao je vezano uz kršenja i norme vezane uz koronavirus. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo