komentirao i grbina / Plenković predložio informativnu pressicu DORH-a: 'Bilo bi dobro za javnost!' Evo što kaže o Milanoviću

Sve je pratila reporterka RTL-a Damira Gregoret.

6.10.2020.
19:00
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništa HDZ-a dao je izjavu medijima.

Sve je pratila i reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspravili smo aktualne političke teme. Nastavak je unutarstranačkih izbora. U dva tjedna izradit ćemo hodogram tih izbora i uzeti u obzir epidemiološke mjere. Razgovarali smo o daljnjim aktivnostima Vlade", kazao je premijer i nastavio:

"Jutros smo vidjeli da je oporba dala prijedlog koji odudara od svega do sada, prijedlog koji odudara od dosadašnje 20-godišnje prakse da se povjerenstva bave jednom temom. Ovdje se meni čini kao da se radi jedna radna skupina koja bi trebala pokriti institucionalno-zakonski okvir pravosuđa, sigurnosnih službi, borbe protiv korupcije i funkcioniranje tijela vlasti, preširoko je, neka pitanja su legitimna. Oporba koja je bila pometena pokrenula bi inicijative kao da naša pravosudna tijela ne rade, kao da je netko rekao ne dirati Veliku Goricu, ne dirati Janaf. Mi imamo nevjerojatno iščuđavanje nekih aktera da tijela, DORH, Uskok i policija rade svoj posao. Ovakav njihov prijedlog izlazi iz okvira zakona", kazao je premijer o istražnom povjerenstvu oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o predsjedniku Zoranu Milanoviću premijer kaže: "Da sam izgovorio deset posto onoga što je on izgovorio kakva bi revolucija bila, da je to izgovorio predsjednik HDZ-a".

Rekao je da se nije čuo s Milanovićem oko sastanka. Novinari su ga pitali i što misli o posljednjim izjavama predsjednika i njegovim verbalnim sukobima.  "Zanimljiv performans predsjednika, nismo se mi izolirali, bili smo na Savjetu za Slavoniju i Baranju, vodimo računa o ekonomskim pitanjima, mi upravljamo državom. Ovaj performans promatramo", rekao je i osvrnuo se na novog predsjednika SDP-a Peđu Grbina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim da i novi predsjednik SDP-a zna da ja nešto znam, pao je na prvom ispitu. Izvidi, ponavljam, nisam tu u ime DORH-a, su tajni. Ako je nešto tajno onda ljudi koji to rade ne govore o tome. DORH bi trebao objasniti javnosti što je kazneni postupak. Jedna informativna presica da se objasni što oni rade bila bi jako blagotvorna", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo