osvrt premijera / Plenković: 'Rast industrijske proizvodnje pokazatelj je da je Hrvatska na dobrom putu'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Vodit ćemo računa da naša fiskalna politika bude 'mudra i obazriva', te da sve međunarodne financijske institucije budu uvjerene da je ova vlada privržena ostvarivanju ključnih ciljeva'

30.1.2017.
21:06
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Rast industrijske proizvodnje pokazatelj je da je Hrvatska na dobrom putu, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirajući rast industrijske proizvodnje u Hrvatskoj koja je u prosincu prošle godine skočila 14,9 posto, što je rast već 23. mjesec zaredom, a i njezin najveći skok od 2001. godine.

Rekao je da je izuzetno zadovoljan jer je to najbolji rezultat nakon niza godina i još jedan pokazatelj da je Hrvatska na dobrom putu. S tim u vezi, kazao je, postoje i dvije pozitivne vijesti: jedna je ona koja je izglede našega kreditnog rejtinga proglasila stabilnim, dvije od tri svjetske rejting agencije dale su nam "vjetar u leđa"; druga je da su ovi podatci o insustrijskoj proizvodnji izvrsni, a to znači, ocijenio je, da postoji zamah u hrvatskome društvu, da poduzetnici i svi pridonose rastu industrijske proizvodnje. Vjeruje da će s takvim pokazateljima Vlada nastaviti ispunjavanje ciljeva smanjivanja javnoga duga i deficita, rasta BDP-a i postupnog izlaska iz procedure prekomjernoga proračunskog manjka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodit ćemo računa da naša fiskalna politika bude 'mudra i obazriva', te da sve međunarodne financijske institucije koje nas prate i analiziraju svaki potez ove vlade i dalje budu uvjerene da je ova vlada privržena ostvarivanju ključnih ciljeva, a to sam istaknuo i u pripremi proračuna za ovu godinu te projekcijama za 2018. i 2019. da želimo biti i racionalni, kvalitetni i učinkoviti, a ovakvi pokazatelji tomu pridonose", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon prve sjednice novoga Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. 

U vezi s medijskim navodima da će se uvesti obvezni vojni rok, premijer Plenković izjavio je kako se u Ministarstvu obrane razmatraju različite opcije te da će se o tome razgovarati s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo