Prvo predsjednički izbori / Plenković se ne boji Karamarka: 'Imamo mi drugu zadaću sada, kasnije ćemo igrati te utakmice'

Tomislav Karamarko na Facebooku je podijelio objavu iz koje se da naslutiti da će se uključiti u utrku za predsjednika stranke

9.11.2019.
13:19
VOYO logo

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu da svaki član HDZ-a može sudjelovati na stranačkim izborima, odgovorivši time na Facebook objavu bivšeg HDZ-ovog čelnika Tomislava Karamarka prema kojoj bi se i on mogao uključiti u utrku za predsjednika stranke.

"Imamo mi drugu zadaću sada, a to su predsjednički izbori. Kada dođu unutarstranački, onda ćemo igrati te utakmice", izjavio je Plenković u Varaždinu nakon sjednice Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je jutros, u poduljoj objavi u kojoj se osvrće na 30. obljetnicu pada Berlinskoga zida, na samome kraju znakovito poručio: "P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti 'antifašistički obrambeni zid'. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!", rekao je Karamarko.

Plenković je na novinarsko pitanje o antifašizmu u Hrvatskoj ponovio kako se njegov jasan stav vidi iz rasprave u Hrvatskom saboru o Zakonu o blagdanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović"

"Postoje neke temeljne vrijednosti na kojima je građena moderna i slobodna Hrvatska, ako hoćete, koji su i temelji i vrijednosti koje dijeli i Statut i program HDZ-a. Iza toga stojimo", kazao je Plenković.

Na upit što očekuje od današnjeg predstavljanja programa SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, Plenković je bio kratak: "Pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad Berlinskog zida bio je jedan od najvažnijih trenutaka za europski kontinent i njegovo jedinstvo, rekao je u subotu premijer Andrej Plenković povodom 30. godišnjice tog događaja. 

"Danas obilježavamo 30. godišnjicu pada Berlinskog zida, simbola sloma komunizma, čime je okončana podjela Europe, zacrtan put ujedinjenja Njemačke te dan novi zamah europskom projektu, koji je osigurao pomirenje i prosperitet europskih naroda", napisao je Plenković na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je kao članica EU-a "danas dio ujedinjene i demokratske Europe, sazdane na zaštiti ljudskih prava, odbacivanju svakog oblika netolerancije, ekstremizma i diskriminacije te jasnoj osudi totalitarnih režima 20. stoljeća - nacizma, fašizma i komunizma", dodao je. 

Berlinski zid pao je na današnji dan prije 30 godina

Premijer se na taj povijesni događaj osvrnuo i u Varaždinu, gdje je sudjelovao na Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Označio je ne samo važan korak za ujedinjenje Njemačke, nego objektivno i za ujedinjenje Europe. Ivan Pavao II. je godinu dana prije toga u Europskom parlamentu držao, po meni, najreferentniji govor kada je kazao da Europa mora dati i drugom plućnom krilu da diše i na taj način je predvidio tektonske promjene koje su u konačnici, možemo biti sretni, omogućile i raspad bivše SFRJ i stvaranje Hrvatske kao slobodne, demokratske i međunarodno priznate države", rekao je. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo