SJEDNICA VLADE / Plenković se osvrnuo na događaje tjedna: Ni riječi o Milanoviću, Rimac, Janafu ili Klubu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Banskim dvorima održana je redovita sjednica Vlade

30.9.2020.
12:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković kratko je podsjetio na, po njegovu izboru, najvažnije događaje u proteklih tjedan dana pri čemu se niti jednom rječju nije osvrnuo na verbalni okršaj koji već danima vodi s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, kao ni na bilo koji detalj vezan uz aferu Janaf te Klub u kojem se bivši direktor te tvrtke Dragan Kovačević družio s Plenkovićevim ministrima.  

Image
afera janaf /

Milanovića je u klub zvao bivši ministar? 'Volio je jesti i piti. Milanovićeva izjava o višku hrane ima smisla'

Image
afera janaf /

Milanovića je u klub zvao bivši ministar? 'Volio je jesti i piti. Milanovićeva izjava o višku hrane ima smisla'

Jučer je iz Remetinca izašla bivša državna tajnica i bivša stranačka kolegica Josipa Rimac, a Plenković se osvrnuo na jučerašnji posjet 3. maju u Rijeci i još jednom pohvalio rad radnika u tom brodogradilištu: ''Jučerašnji događaj u 3. maju je potvrda ispravnosti naše odluke da se brodogradilištu pomogne kako bi se ponovo pokrenula proizvodnja, ali utemeljena na tržišnim principima. Ovo je signal da kada se odgovorno posluje, onda dolaze i rezultati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Idućih dana doradit ćemo Nacrt programa mjera za obnovu Zagreba'

Netom prije sjednice Vlade sudjelovao je na prvoj sjednici Stručnog savjeta za obnovu Zagreba za koju je kazao da je bila vrlo dobra: "Razmijenili smo mišljenja s brojnim stručnjacima iz akademske zajednice, komora i drugih tijela, kako da u idućim danima doradimo nacrt programa mjera koje bi Vlada trebala usvojiti u slijedećih 30-ak dana sukladno Zakonu o obnovi koji je usvojen u Saboru. Vjerujem da ćemo dobiti kvalitetan input svih koji ga mogu i dati''.

Podsjetio je i da je bio s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem na komemoraciji u Varivodama i istaknuo: ''Kazao sam da je to bilo djelo pojedinaca, a ne politika vlade i države ili prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Mislim da je važno da u ukupnoj politici pomirbe i nizu aktivnosti koje smo poduzeli kao Vlada i parlamentarna većina nastavimo na ovaj način voditi računa o događajima iz bliske povijesti i, što je najvažnije, graditi preduvjete kvalitetnog života dostojnog 21. stoljeća upravo u dijelovima Hrvatske koji su bili ratom opustošeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'BiH je naša prijateljska zemlja'

Što se tiče sastanka s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem  iz BiH, istaknuo je da je na institucijama i strankama BiH da se dogovore o svemu pa i izbornom zakonu: ''Nije dobro da se događaju situacije da članovi jednog konstitutivnog naroda drugome biraju člana Predsjedništva. Nastojat ćemo rješavati sva pitanja, BiH je naša prijateljska zemlja'', istaknuo je Plenković u uvodu sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike