Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KUSTIĆ ODGOVORIO MILINOVIĆU

Plenković u Gospiću: 'Naša lista u Ličko-senjskoj županiji bit će pobjednička'

Za predizborni program liste HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS, koju predvodi Marijan Kustić, Plenković je rekao da pogađa bit

Image

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, magistar prava, 21.656 kuna (oženjen, ima djecu, prebivalište u Zagrebu)

Hina/ 23.2.2019. u 18:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je u Gospiću, na predizbornom skupu za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, podržao predstavljene kandidate koalicijske liste predvođene HDZ-om, ustvrdio je da će njihova lista biti pobjednička te da su izbori u taj županiji bili nužni kako bi se uredili odnosi među političkim akterima jer je, kako je rekao, bilo nerazumljivih poteza pa stvari nekada jednostavno treba dovesti na čistac.

Za predizborni program liste HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS, koju predvodi Marijan Kustić, Plenković je rekao da pogađa bit, jer toj županiji treba ravnomjeran razvoj i stvaranje preduvjeta za demografsku revitalizaciju i da će to biti pobjednička lista, sa osvojenih 50 posto mandata.

Naglasivši da Ličko-senjska županija pokriva deset posto Hrvatske, a ima samo 50.000 stanovnika, Plenković je pozvao više stotina okupljenih članova i simpatizera stranke, kao osvjedočene domoljube,  da upravo zbog toga prigrle činjenicu da nam je potreban europski put i injekcija europskih fondova, odnosno da vjeruju u redistribucijsku snagu EU proračuna, da bi slabiji stigli razvijenije.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije i nositelj liste Marijan Kustić komentirao je izjavu iz HDZ-a izbačenog Darka Milinovića da je na njegovoj nezavisnoj listi 74 posto članova HDZ-a te rekao kako će se ubrzo na izborima vidjeti njihova snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izrazio je zadovoljstvo što je kandidirano deset lista, devet pravovaljanih, jer to ukazuje na otvorenost i demokraciju, te da će HDZ nakon pobjede pružiti ruku suradnje svima, za bojitak Ličko-senjske županije.

Ministar uprave Lovro Kuščević napomenuo je da se svaki član HDZ-a koji se kandidira na bilo kojoj listi, bez dogovora sa strankom, automatski isključuje iz HDZ-a i da je tu statut stranke jasan,

Upravo se čita

Image
NA JUGU ZEMLJE

Dva zrakoplova MiG-21 presrela civilni avion koji je ušao u hrvatski zračni prostor

Plenković: Pravična nagodba i zadovoljština za Franu Lučića

Odgovarajući novinarima na pitanja, Plenković je rekao da će lista HDZ-a za Europski parlament biti formirana do kraja ožujka, do kada će se održati sjednice Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, te najavio uvjerljivu pobjedu, jer će na listi biti vrlo kompetentni i uvjerljivi kandidati.

Govoreći o žalbi DORH-a na presudu i obeštećenju za jedinog preživjelog vatrogasca u kornatskoj tragediji Franu Lučiću, Plenković je rekao da je o tome razgovarao s ministrom pravosuđa i da želi da se postigne pravična nagodba i pravična zadovoljština za tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za nova zakonska rješenja vezana uz "slučaj franak"  i najavljene prosvjede, Plenković je rekao da se o tome razgovara kontinuirano: banke, zainteresirane udruge i Ministarstvo financija.

Plenković je prije skupa u Gospiću bio na proslavi 29 obljetnice osnutka HDZ-a Ogulin, u sklopu koje je na Trgu hrvatskih rodoljuba položio vijenac i zapalio svijeću hrvatskim braniteljima.

Hina/ 23.2.2019. u 18:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
DAMIR ZORIĆ

Hrvatska će srušiti rekord u izdavanju dozvola za strane radnike: 'Gospodarstvo se mora snalaziti i uvoziti ih'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba