'Beograd igra igru' / Plenković upozorava da bi 'neki', ako Putin uspije u Ukrajini, mogli doći na slične ideje. Milanović: Beograd je slab!

Plenković i Milanović složni su u osudi prema Rusiji, ali imaju različite poglede prema mogućim posljedicama koje invazija može izazvati na Balkanu

25.2.2022.
19:40
VOYO logo

Nakratko se činilo da su pronašli zajednički jezik, ali Zoran Milanović i Andrej Plenković i dalje vode svaki svoju politiku. Iz Vlade je stigao zahtjev za održavanjem Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali ono se nije održalo jer predsjednik smatra da se može pričekati. 

Iz Bruxellesa u Moskvu poslane su sankcije s europskog vijeća. Rusiju paket mjera nije zaustavio u pohodu na Ukrajinu. Hrvatski premijer pojasnio je o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Proširio sada na financijski i bankarski sektor, prometni sektor, izvozne potpore, uporabu roba dvostruke namjene i na popis osoba kojima će biti zabranjeno putovanje ili će im biti zamrznuta imovina. Najavljeno je i da će sigurno doći i do novih paketa'', rekao je premijer Andrej Plenković

Rat u Ukrajini, zaključuje Plenković dovest će do energetske krize, izbjegličke krize, ali do mogućnosti da neki drugi mogu, vođeni ruskim primjerom, napraviti isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ova situacija, kad pogledate apel predsjednika Zelenskog, jako podsjeća na Hrvatsku ’91. Vrlo je to slično, samo što je invazija puno veća, napad je jači. Treba paziti na stabilnost i na situaciju i na Kosovu, Crnoj Gori i BiH i tu poruku smo poslali'', kazao je Plenković

Na Pantovčaku, kod predsjednika Milanovića stav je da na Balkanu neće doći do ugroza jer su svi koji bi mogli pokušati nešto preslabi. Spomenuo je i Srbiju na čiji se stav o ruskoj agresiji čeka danima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Beograd igra igru, čekaju kad će Rusi ući u Kijev. Beograd je slab, što će oni napasti? Kosovo? Čime? Pištoljima na vodu?'', komentirao je Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Image
RAT U EUROPI /

Milanović o situaciji s Ukrajinom: 'Moja poruka građanima je da mogu biti mirni'

Image
RAT U EUROPI /

Milanović o situaciji s Ukrajinom: 'Moja poruka građanima je da mogu biti mirni'

Plenković i Milanović složni su u osudi prema Rusiji, ali imaju različite poglede prema mogućim posljedicama koje invazija može izazvati na Balkanu. Nisu se uspjeli ni dogovoriti oko održavanja Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojemu bi raspravili zaključke iz Bruxellesa uoči NATO summita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da bi njemu bilo korisno budući da će on biti na tom sastanku, prije svega da čuje što se dogodilo jučer i kakve su bile rasprave, kakav je paket donesen i da imamo što je više i bliže konsolidiran stav'', izjavio je premijer. 

''Meni instrukcije prije sastanka NATO-a od nekih članova vijeća ne trebaju. Kao što ne trebaju ni Andreju Plenkoviću od mene. Hrvatska neće propasti ako pričekamo još koji dan i vidimo što će se događati pa onda, kako smo se dogovorili, sazovemo VNS'', kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je da se njega nije obavijestilo da će Hrvatska pristati na slanje vojnika u snage za brzi odgovor NATO-a.

''Ministri obrane i vanjskih poslova non stop idu u Bruxelles gdje se usuglašavaju o odlukama o kojima nisam nikad informiran unaprijed, a uključuju i moju naredbu. Evo primjer o sudjelovanju vojnika, maksimalno 50 ljudi, koji bi išli u Mađarsku. To je nešto što predsjednik potpisuje'', kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev za održavanjem Vijeća za nacionalnu sigurnost i dalje je otvoren, Milanović je ostavio mogućnost da se sastanu sutra.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo