U SVJETLU AFERE 'MEJLOVI' / Plenković vs. Karamarko: pogledajte s koliko sličnih rečenica su pred narodom pravdali svoje afere

Koliko su dobri aktualni odnosi u HDZ-u još nije sasvim jasno, a novo bi svjetlo na njih mogao baciti izvještajni sabor stranke ove subote

24.5.2018.
18:08
VOYO logo

Dok u HDZ-u, od samog vrha naniže, nastoje uvjeriti javnost kako afera Hotmail nije uzdrmala ni stranku niti predsjednika, zanimljivo je da se prije dvije godine u HDZ-u odigravao sličan scenarij.

I Tomislav Karamarko je, kao i danas Andrej Plenković, odbacivao svoju odgovornost kada je otkrivena afera konzultantica, da bi na kraju ipak zbog nje bio prisiljen podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i da su oba predsjednika stranke u oba slučaja davali slične izjave, optužujući oporbu i medije da im podmeću afere, što je očito postala taktika kriznog komuniciranja. 

Na početku mandata bilo je opušteno, ali nije dugo trajalo. Kada je otkrivena financijska povezanost njegove tadašnje supruge s MOL-om, reakcija Tomislava Karamarka bilo je negiranje, kao i Plenkovićeva u aferi Hotmail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Afera je izmišljena u funkciji destabilizacije i mene i Hrvatske demokratske zajednice”, Tomislav Karamarko, 18.5.2016.

“Ovo je sad hibridno fabriciranje, ovo je sad više onako za šalu i zabavu”, Andrej Plenković, 11.5.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi scenariji koji su koncipirani na način da unište HDZ, demoraliziraju, unesu neslogu i nered, neće uspjeti”, Tomislav Karamrko, 27.5 2016.

“Da je HDZ jednako Agrokor, da je HDZ jednako Todorić - to su bile političke linije i SDP-a i Mosta”, Andrej Plenković, 9.5.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad ste vi navalili na potpredsjednicu Vlade, a gospodarstvenici su joj dali nagradu da je to bio najbolji potez”, Andrej Plenković, 10.5.2018.

Samo četiri dana kasnije idući je potez bila ostavka Martine Dalić, a potom se, kao i preklani, mogla čuti slična teza - da zbog afere ne smije trpjeti stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću dopustiti laži da sam ja osobno i svi mi kao stranka, učinili nešto što se kosi s hrvatskim zakonima i nacionalnim interesima”, Tomislav Karamarko, 28.5.2016.

"Ne dolazi u obzir da ja politički, a još manje Vlada ili HDZ, trpi štetu ili odgovara zbog takve situacije”, Andrej Plenković, 17.5.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A situacija je za Tomislava Karamarka ubrzo postala takva da je bio prisiljen podnijeti ostavku.

"Ja sam to danas učinio, evo sad to činim i pred hrvatskom javnošću, jer smatram da je to dobar potez i da treba dati mjesto u Vladi nekim ljudima koji će joj dati svježinu, i koji će biti rastereći ovim odnosima koji dosad nisu bili dobri”, Tomislav Karamarko, 15.6.2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su dobri aktualni odnosi u HDZ-u još nije sasvim jasno, a novo bi svjetlo na njih mogao baciti izvještajni sabor stranke ove subote.

UKOLIKO ŽELITE VIDJETI KAKO JE TO IZGLEDALO PRED KAMERAMA, POGLEDAJTE NAŠ VIDEOPRILOG S POČETKA TEKSTA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo