SASTANAK S HBK / Plenković zahvalio Crkvi koja se odriče 10 posto novca koji dobiva po Vatikanskim ugovorima

Image
Foto: Vlada RH / Twitter

Na sastanku su potvrđeni kvalitetni odnosi hrvatske Vlade i Katoličke Crkve

19.10.2020.
14:40
Vlada RH / Twitter
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković primio je u ponedjeljak predstavnike Hrvatske biskupske konferencije, a na sastanku je naglašeno da će se nastaviti rješavati ključne teme koje se tiču rada Mješovite komisije HBK i Vlade, osobito u pogledu pravnih, karitativnih i statusnih pitanja.

Image
TAJNOVITE CRKVENE FINANCIJE /

Potraga pokušala otkriti koliko novca dobiva Crkva, ali mons. Puljić odbio odgovoriti: 'Ne bih vam dao taj podatak. Ne bih.'

Image
TAJNOVITE CRKVENE FINANCIJE /

Potraga pokušala otkriti koliko novca dobiva Crkva, ali mons. Puljić odbio odgovoriti: 'Ne bih vam dao taj podatak. Ne bih.'

Premijer je u Banskim dvorima primio predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimira Puljića, predsjednika Komisije HBK za odnose s državom i člana Stalnog Vijeća Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražena Kutlešu i generalnog tajnika HBK vlč. Krunoslava Novaka, priopćeno je iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku su potvrđeni kvalitetni odnosi hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, a naglašeno je da će se nastaviti rješavati ključne teme koje se tiču rada Mješovite komisije HBK i Vlade, osobito u pogledu pravnih, karitativnih i statusnih pitanja, ističe se u priopćenju

Premijer i predstavnici HBK istaknuli su važnost kontinuiranog dijaloga Katoličke Crkve i Vlade te resornih ministarstva o brojnim društvenim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreno je da će se susreti na razini predsjednika Vlade i vodstva HBK održavati dvaput godišnje, u proljeće i jesen.

Sugovornici su se osvrnuli i na sastanak predsjednika Vlade s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom u rujnu ove godine u Splitu, na kojem su još jednom potvrđeni odnosi izrazito dobri odnosi Hrvatske i Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković osvrnuo se na aktivnosti Vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa, usmjerene na očuvanje zdravlja hrvatskih građana te izložio gospodarske i socijalne mjere koje Vlada poduzima za zaštitu radnih mjesta te standarda građana te je u tom kontekstu zahvalio predstavnicima HBK na dobrovoljnom smanjenju obveze od 10 posto u provedbi ugovora sa Svetom Stolicom i RH o gospodarskim pitanjima u 2020.

Na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministrica kulture i medija i predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Nina Obuljen Koržinek te ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo