STVARA 'SANITARNI KORDON' / Plenković uzburkao duhove na desnici! Hasanbegović: 'Imamo opasan presedan. Prijeti se istragama protiv zastupnika'

Imamo opasan presedan da su njegovi ministri izrijekom najavili i policijske istrage protiv pojedinih zastupnika, kazao je Hasanbegović

18.10.2020.
20:35
VOYO logo

"Treba napraviti 'sanitarni kordon' prema političkim strankama koje odobravaju napad na Vladu", na tu je premijerovu izjavu odmah reagirao Miroslav Škoro. Ostale parlamentarne stranke s desnice, kažu, ne osjećaju se prozvanima, a jačanjem radikalizacije smatraju upravo ovakav premijerov način komunikacije.

Premijer Andrej  Plenković najavio je političku bitku strankama koje odobravaju ili samo nalaze razumijevanje za napade poput onog na Markovom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanitarni kordon! Jeste me dobro razumjeli, kao da idu u karantenu", poručio je jučer Plenković. 

Škoro: HDZ-ovci su bili plaćeni da mi suprugu nazivaju četnikušom

Odmah se javio Miroslav Škoro. Iz samoizolacije poručuje jedini kordon koji je Plenković uspješno izgradio je policijski kordon oko zgrade Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Strašno! /

Glavašević objavio odvratne poruke i prijetnje: 'Premijer nije osudio mržnju upućenu prema drugima'

Image
Strašno! /

Glavašević objavio odvratne poruke i prijetnje: 'Premijer nije osudio mržnju upućenu prema drugima'

"...Kad je Vaš koalicijski partner plasirao u Novostima vijest da je moja Kim Ann Srpkinja koja je navodno pisala za četničke novine, a članovi HDZ-a bili zaposleni od izbornih stožera da je u komentarima na mrežnim platformama nazivaju četnikušom, i mene četničkim zetom, je li Vam tada palo na pamet osuditi govor mržnje i pozive na linč", upitao je Škoro. 

HDZ: To nije bio govor mržnje

Za HDZ to nije govor mržnje, a Škoro je kažu frustriran zbog gubitka izbora. "Je li to govor mržnje ako je netko napisao istinu? On nije demantirao da nije istina, ja nisam vidio", kazao je politički tajnik HDZ-a Ante Sanader

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za saborskog zastupnika Zlatka Hasanbegovića iza premijerovih riječi krije se pokušaj da se ušutka oporbu. "Želi model koji je proveo u HDZ-u ušutkivanja svakog kritičnog glasa. Imamo opasan presedan da su njegovi ministri izrijekom najavili i policijske istrage protiv pojedinih saborskih zastupnika", kazao je Hasanbegović. 

"Hrvatskom vlada hrvatsko-srpska trgovačka koalicija"

Suverenist Hrvoje Zekanović ne osjeća se prozvanim od premijera, među prvima su kaže, osudili napad.  No, upravo njegove riječi premijer je u zadnje vrijeme često spominjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je drago što ga smeta i boli ta činjenica koju sam izrekao i reći ću još 100 puta. A to da trenutno Hrvatskom vlada hrvatsko-srpska, ili srpsko-hrvatska trgovačka koalicija. To je legitimno, ja ću reći", rekao je predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović. 

I u Mostu smatraju da premijer nije mislio na njih, ali da iskorištava nastalu situaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što je namjera predsjednika Vlade. Mislim da nam nije trebala ni ova stanka (u Saboru, op. au.). Zašto ne žele da se raspravlja o problemima? mislim da je ovo dobro poslužilo da se ne govori o korupciji", kazao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. 

Iz oporbe poručuje neka premijer čisti u svom dvorištu, jer materijala još ima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo