SJEDNICA VLADE / Plenković: 'Zgroženi smo monstruoznim činom na Pagu. Ne pamtim tako nešto'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Banskim dvorima održava se redovita sjednica Vlade

28.2.2019.
9:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na samom početku sjednice premijer Andrej Plenković ispričao se zbog kašnjenja objasnivši da je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i ministricom obitelji Nadom Murganić te ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem razgovarao o slučaju s Paga.

Slučaj je to koji je jutros potresao Hrvatsku, naime, otac je s prvog kata kuće u Pagu bacio četvero svoje malodobne djece.

"Ministri Božinović, Kujundžić i ministrica Murganić u kontaku smo s institucijama u Zadru. Svi smo zgroženi ovim monstruoznim činom. Izvid je u tijeku od strane policije. Liječnička skrb se djeci pruža u Zadru. Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio", poručio je predsjednik Vlade.

Plenković o izvješću EK i BDP-u

Osvrnuo se potom i na izvješće Europske komisije kazavši: ''Želimo da ovo ohrabrenje bude dalje prepoznato od agencija za kreditni rejting. Ako ovako nastavimo doći će i do pomaka što će dovesti do povoljnijeg položaja Hrvatske na međunarodnim financijskim tržištima''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče BDP-a, poručio je: ''Moramo raditi više na industrijskoj proizvodnji, izbalansirati omjer uvoza i izvoza. Dobro je i vide se efekti naših mjera poput poreznog rasterećenja. Došlo je do usporavanja velikih gospodarstava u EU, i kada se pogledaju komparativni podaci, onda je Hrvatska dosta dobra''.

U Banskim dvorima o željeznicama i lukama

Na dnevnom redu je, između ostalog, Nacrt konačnog prijedloga zakona o željeznici te Nacrt prijedloga zakona o provedbi Uredbe (Europskog parlamenta i Vijeća od 15. veljače 2017. o uspostavi okvira za pružanje lučkih usluga i zajedničkih pravila o financijskoj transparentnosti luka.

Pred ministrima će se naći i još nekoliko zakonskih prijedloga i izmjena - o duhanu i o informiranju potrošača o hrani te o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo