vrijeđanje na internetu / Plenković zove uhićene Facebook komentatore na kavu. Odbili ga: 'Koliko treba biti uvjerljiv da me razuvjeri u tih 5 minuta?'

Image
Foto: RTL

Jedan je rekao da bi ga trebalo gađati trulim jajima, a drugi da je pavijan. 'Pozivam ih na kavu u Banske dvore, da me malo upoznaju', kaže Plenković

26.1.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

Oni su ga izvrijeđali na društvenim mrežama, policija ih uhitila, javnost to osudila, a premijer ih na kraju pozvao u Banske dvore na kavu. Kako su mu uzvratili? Ni trulim jajima, ni pavijanom, već odbijenicom.

Jedan je rekao da bi ga trebalo gađati trulim jajima, a drugi da je pavijan. Nakon što su uhićeni zbog vrijeđanja premijera, Andrej Plenković im je ponudio „lulu mira“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja ih pozivan da dođu na kavu u Banske dvore, pa da me malo upoznaju'', kazao je Plenković.

Uhićeni politički neistomišljenici, 49-godišnjak iz Zadra i 72-godišnjak iz Briševa, poziv ne misle prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja to nisam doživio kao ponudu, nego čisto kao jedan govor na televiziji, neformalni dakle. To nije poziv, kao prvo. A drugo, koliko sam ja razumio, on tvrdi da ćemo mi promijeniti mišljenje. Jer, za 5 minuta ne znam kakav on mora biti sugestivan govornik da bi on nekoga uvjerio za 5 -10 minuta da promijeni o njemu mišljenje'', rekao je Mladen Ćustić iz Briševa. 

''Lijepo od njega, cijenim to, ali recimo za 15 godina da se nađemo. Ja živ, a on na svom mjestu i neka upravlja Europskom unijom. Ja mu želim da bude, kako se zove glavni, da zamjeni Ursulu van der Leyen i da me ugosti u Bruxellesu. On bi bio sretan, a i ja bi bio sretan da poživim tih 12 do 15 godina'', izjavio je Hrvoje Vrkić iz Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoja, kao bivšeg branitelja brine velika smrtnost u braniteljskoj populaciji.

''Hrvatski branitelji svaki tjedan, svaki mjesec umiru na desetine, razumijte? Najviše branitelja umire od 52. do 58. godine i to je veliki problem'', upozorio je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarski sociolog smatra da je postupanje policije bilo pretjerano.

''To je i napad na slobodu govora, prije svega. Tako da zaista jedna pretjerana, nepotrebna i rekao bih po društvo opasna reakcija policije'', smatra Sven Marcelić, sociolog iz Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I reakciju predsjednika Vlade smatra pogrešnom.

''On uopće ne bi trebao zvati ljude koji su ga vrijeđali. On bi zapravo trebao zapravo trebao pozvati na kavu ljude u zadarskoj policiji i objasniti im zašto sljedeći put ljude tako ne bi trebali privoditi'', napominje Marcelić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojici Facebook komentatora prijeti kazna do tisuću kuna ili zatvorska do mjesec dana. I jedan i drugi poručuju da se ne boje odlaska u zatvor.

Videoprilog pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo