nema mira / Plenkovića i Milanovića dolazak Macrona je privremeno zaustavio u obračunu, ali čim je odletio - pljušte nove optužbe

U isto vrijeme dok je Plenković u Banskim dvorima govorio o gospodarskom rastu, MIlanović je pred mikrofonima krenuo u novu rundu kritika

26.11.2021.
18:40
VOYO logo

"Andrej drži presicu oko gospodarskog rasta od 15 posto, aleluja, ja kažem - premalo" - poručio je predsjednik Zoran Milanović, i nastavio javne obračune.

Čini se da ih je u tome dolazak francuskog predsjednika u Hrvatsku samo privremeno zaustavio, ali kako je Macron odletio, predsjednik Milanović krenuo je s novim optužbama. I oko nabavke borbenih aviona, ali i oko ručka i večere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avioni koštaju 999 milijuna eura, sad ispada da idemo prema milijardu i 200 milijuna. To je za mene skandal!", smatra Milanović.

"Kad je ovaj to izjavio? Ne znam, ako je jučer bio sretan, danas je skandal, to valjda čeko da Macron odleti pa da reagira?", pita se pak Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada uđete u detalje mjesto riječi skandal možemo koristiti riječ čestitam, bravo, zahvalni smo, to nam je u interesu, pogotovo ako imate nadležnosti u području obrane i sigurnosti ustavnom zadane", dodaje.

Milanović se zatim obrušio i na način na koji je ugošćen francuski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prvi dan su ga odveli u nekakav podrum, francuskog predsjednika, drugi dan u hotel, ovo je super hotel, onaj tamo je isto super hotel, ali predsjednika Francuske vodit u hotel, i to snack od 50 minuta mene stid toga, mi imamo palače na gornjem gradu, a ne da se ide po restoranima, U Tač je mogao otići, to nam je zajedničko mjesto okupljanja njemu i meni, dakle to se ne radi“, poručio je Milanović.

"Nemam pojam da je imao uopće pressicu niti me iskreno briga što priča, imao je jučer sastanak s Macronom, podržao je kupnju aviona", zaključuje Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović se požalio i da ga apsolutno nitko nije obavijestio o potpisivanju strateškog partnerstva s Francuskom. Plenković ni na ovo nije ostao dužan:

"Strateško partnerstvo je dokument koji je potpisala vlada to jest ja i francuski predsjednik sukladno našim ovlastima, pripremu je dobio, dokument je dobio, smješno je da se nakon svega javlja i nešto grinta", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„A zašto ja nisam pozvan? Ja sam si to planirao kao još jednu obavezu, što mi to treba nakon sat vremena razgovora tet a tet, al vidim ono čovjek me nije pozvao, pozvao je pola mog ureda ,a mene nije pozvao, to su to ti sitni uličarski trikovi, valjda nas je htio posvadit“, zaključuje Milanović.

No, djelovalo je kao da se predsjednik i sam sa sobom posvađao oko toga je li ili nije dobio ponudu da njegov Ured za Macrona organizira večeru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, to je prepušteno Plenkoviću jer sam vidio da mu je to jako važno, ali ne bi to zato i napravio, mogao sam sve uzeti sebi nego eto, Macron nije, on je polu premijer, polu predsjednik, dakle posebna je njegova pozicija“, rekao je Milanović.

"Govorimo sad o večeri? Nema večere, večera nije dio protokola, Macron je sletio kasno i ja sam iz svega shvatio da je to Plenkoviću vrlo važno. Čovjek je trebao sletjeti u 16 sati dan ranije, dakle vrlo neobičan protokol i onda mu davat počasti po mraku i onda se od toga odustalo dakle ništa ja nisam odbio", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj su se osvrnuli i na gospodarske pokazatelje, koje i dalje vide oprečno:

" Trebao bi biti sretan, ja mislim da je tema naše presice rast od 15 posto u drugom kvartalu", rekao je Plenković.

"Andrej drži presicu oko gospodarskog rasta od 15 posto u drugom kvartalu, alaluja, ja kažem - premalo. A i to malo je spontana stvar - vratio se turizam. 15 posto je ogroman rast, nije ogroman rast. Ove godine se turizam vratio i to je sve - dakle perspektiva nikakva", mišljenja je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva se i dalje čini perspektiva odnosa dviju vodećih osoba u državi.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo