Kongres EPP-a / Plenkovićeva 'Liga prvaka' je završila: Ovo su najzanimljiviji detalji skupa pučana u Zagrebu!

Neki, poput austrijskog premijera Kurza, putovali su skromno, među građanima, a drugi, poput Borisova, privatnim avionom

21.11.2019.
23:06
VOYO logo

Plenkovićeva ''Liga prvaka'' napustila je Hrvatsku. Nema više ni Angele ni Ursule, ali i u četvrtak se puno toga zanimljivog događalo u Zagrebu. Silvio Berlusconi grmio je s pozornice u Areni da se ''treba čuvati komunizma i kineske hegemonije'', govorio je i jedan Orban, ali ne mađarski Viktor, već rumunjski premijer Ludovic Orban.

Optužbe za korupciju, seks-skandali, bunga-bunga zabave, po tome javnost pamti 83-godišnjeg Silvija Berlusconija. A danas se bivši talijanski premijer iz svih oružja obrušio na - Kinu i komunizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam veteran politike i moram vam reći: Čuvajte se komunističkih zemalja! Pazite se komunizma koji je iznimno velik izazov u ovome trenutku. I još veća prijetnja", upozorava talijanski premijer Berlusconi. 

Iako je naglasak summita bio na klimatskim promjenama, tema migracija i oštra retorika - oteli su šou. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo štititi vanjske granice Europske unije i očuvati europski identitet! Mi moramo odlučiti tko će ući u Europsku uniju. Ne smijemo dopustiti krijumčarima ljudima da donose te odluke umjesto nas", rekao je mandatar austrijske Vlade Sebastian Kurz.

"Moramo imati vojni potencijal kako bismo se obranili od masovnog vala migracija za koji mnogi politički analitičari kažu ne samo da je moguć, nego je i vjerojatan", naglasio je Berlusconi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo ovisiti o drugima"

"Europa treba učiniti više! Ne smijemo ovisiti o drugima kada se radi o našoj sigurnosti", poručio je nizozemski potpredsjednik Vlade Hugo de Jonge.

A o mukama po Brexitu, govor je održao i, za Hrvatsku nezamisliv - jedan gay desničar. Novi premijer Irske, iako liberalan glede osobnih sloboda, poznat je po vrlo konzervativnoj gospodarskoj politici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam cijeloj europskoj i političkoj obitelji što je saslušala naše želje te pokazala razumijevanje za našu zabrinutost zbog Brexita", izjavio je irski premijer Leo Varadkar

Ozbiljan pred publikom, opušten na društvenim mrežama. Upravo je irski premijer prepoznao istančani modni ukus nizozemskoga potpredsjednika Vlade te ga pohvalio na Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je na pozornicu stigao Orban, ali ne mađarski nego rumunjski Ludovic Orban.

"Želim vam se predstaviti. Zovem se Orban, ali da ne bi došlo do zabune, ja sam Ludovic Orban", predstavio se Mađar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki putovali s građanima, drugi - privatnim avionom

Creme de la creme najsnažnije stranke Europe, ili kako je premijer rekao, političko finale Lige prvaka i službeno je završilo. 

"Tko je pobijedio u finalu ako je ovo finale Lige prvaka? Poljska. A s kim je igrala? Hrvatska je ukupni dobitnik, a manji dobitnik je Poljska", kazao je premijer RH Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo iz Poljske stiže novi predsjednik pučana koji se nove uloge ne boji.

"Prestar sam da bih bio nervozan. Sve je emocionalno u politici ako politiku osjećaš ne samo umom nego i srcem", rekao je Donald Tusk, predsjednik EPP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A domaćin Kongresa plivao je kao riba u vodi - tako su strani mediji opisali Andreja Plenkovića koji je na kraju posebno zahvalio svojoj predstojnici Ureda. 

"Posebna zahvala Teni koja je fantastično vodila cijeli ovaj Kongres. Hvala puno, Tena, i čestitam. Doviđenja!", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovome trenutku već su svi napustili Hrvatsku. Neki, poput austrijskog premijera Kurza, putovali su skromno, među građanima, a drugi, poput bugarskog premijera 
Borisova, odletjeli su privatnim avionom.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo