slaganje banskih dvora / Plenkovićeva potraga za kandidatkinjama za ministrice: koliko će biti žena u Vladi?

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz redova HDZ-a dolaze glasine kako su kandidatkinje za ministarske fotelje Martina Dalić, Marija Pejčinović Burić i Nina Obuljen. No, upućeni kažu da ne treba odbaciti priče o Ivani Mrkonjić i Dijani Zadravec

13.10.2016.
8:35
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Iako je rekao kako će učiniti sve da njegova Vlada 'ima barem nekoliko žena' kako bi donekle poštovao civilizacijske dosege rodne ravnopravnosti, čini se kako će mu biti teže nego što je mislio. No, nakon što je jučer potvrđeno da Ivana Maletić ostaje u Bruxellesu, pojavile su se glasine kako bi se njegovom timu mogla pridružiti Martina Dalić, piše Jutarnji list. 

Image
ekskluzivno za rtl danas /

Plenković otkrio: 'Božinović će mi biti šef kabineta, a u Vladi će sigurno biti više od jedne žene'

Image
ekskluzivno za rtl danas /

Plenković otkrio: 'Božinović će mi biti šef kabineta, a u Vladi će sigurno biti više od jedne žene'

Bivša ministrica financija iz Vlade Jadranke Kosor navodno je izbor predsjednika HDZ-a, ali zasad su to još neslužbene informacije. Zasad se ne navodi za što bi ona točno trebala biti angažirana. Podsjetimo da je Martina Dalić svojedobno napustila HDZ zbog neslaganja s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i njegovom politikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Martine Dalić, Plenković bi, navodno, htio više angažirati Mariju Pejčinović Burić, koja je u svojoj bogatoj karijeri bila i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Kad je riječ o Ministarstvu kulture, najčešće se spominje ime Nine Obuljen. No, što je bliže mjestu ministrice, učestaliji su napadi na nju posljednjih dana, pa su je jučer tako napali iz Koordinacije braniteljskih udruga, koje, inače, podržavaju dosadašnjeg ministra Zlatka Hasanbegovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je šef HDZ-a najavio da će u Vladi biti više žena, u stranci ne prestaju nagađanja o potencijalnim ministricama. Upućeni kažu da ne treba, iako još nije bilo službenih razgovora s njima, odbaciti priče o Ivani Mrkonjić i Dijani Zadravec.

Ivanu Mrkonjić, koja je bila državna tajnica u Ministarstvu znanosti, u kuloarima spominju u kombinacijama za obrazovanje i ističu da je riječ o kćeri bivšeg ustavnog suca Ivana Mrkonjića, koji je u dobrim odnosima s Vladimirom Šeksom. Kad je riječ o Zadravec, koja se veže za resor zdravstva, neki u HDZ-u kažu da je ne treba otpisati, a drugi tvrde da je u njezinu slučaju više posrijedi samopromocija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo