Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOVSKY U NOVSKOJ

Mlade oduševio Festival znanosti u jedinom hrvatskom gradu koji je poharao tornado

Festival znanosti i umjetnosti, imena "NOVsky" otvorio je svoja vrata mladima i odraslima u središtu Novske

Ida Hamer/ 14.9.2019. u 17:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zanimljiv program okupio je mnoštvo učenika osnovnih i srednjih škola koji su imali jedinstvenu priliku upoznati se s raznim granama znanosti na jednom mjestu.

Festival znanosti i umjetnosti, imena "NOVsky" otvorio je svoja vrata mladima i odraslima u središtu Novske. Zanimljiv program okupio je mnoštvo učenika osnovnih i srednjih škola koji su imali jedinstvenu priliku upoznati se s raznim granama znanosti na jednom mjestu.

Viktorija, prva humanoidna robotkinja u Novskoj je privlačila znatiželjne poglede svih uzrasta, a ona je samo dio brojnih sadržaja Festivala znanosti i umjetnosti na kojem je u petak uživalo 2000 djece. Zabavnim vlakovima dolazili su iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Od meteorologije pa sve do gejminga i društvenih igara. Na ovom znanstvenom sajmu mogli su se pronaći čak i solarni automobili, a mi smo naišli na jedno poznato lice – RTL-ova meteorologa Nikolu Vikića Topića, koji je izvodio pokuse: ''Radili smo tornado, prašinski vrag, termometar, maglu, tlak zraka. Mogu reći da je odaziv djece fenomenalan, da su oduševljeni, pogotovo tornadom što mi je posebno drago jer je Novska dosta povezana s tornadom - ne znam jeste li znali da je u Novskoj bio jedini hrvatski tornado u povijesti i to prije 127 godina?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve se odvija s ciljem educiranja i popularizIranja znanosti. ''Na ovom prvom Art and Science festivalu imamo četiri zone koje smo podijelili po bojama i imamo više od 50 edukatora'', kazao je organizator festivala Davor Komerički.

Pokusima, radionicama i predavanjima tijekom sunčanog dana na terenu učenici su oduševljeni. Spoj znanosti i umjetnosti uz pregršt sunca i dobre zabave – čini se kao najbolji recept za kreativno učenje.

Upravo se čita

Image
svijet strepi

Zelenski misli da Putin ne blefira: Što bi se dogodilo da Putin baci nuklearnu bombu?

Ida Hamer/ 14.9.2019. u 17:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
mediteranska računica

Cijena nafte pala i na 82 dolara po barelu. Stručnjak odgovara zašto to odmah ne vidimo na benzinskim pumpama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba