Posjetitelji iz cijele Hrvatske / Plitvička jezera, naš biser, su puna života: 'Reklo bi se da pandemiju nismo ni imali'

Ulaznice se rezerviraju prema vremenskoj prognozi, ali već sada bukiran je i dobar dio ulaznica za idući tjedan

16.5.2020.
18:33
VOYO logo

''Osjećamo se uzbuđeno kao 1995. kada smo nakon rata počeli primati posjetitelje'', kažu u Nacionalnom parku Plitvička jezera koji je u subotu bio prepun ljudi.

Nakon dva mjeseca kako nisu radili, preko tjedna su imali dnevno tisuću do dvije tisuća posjetitelja, a za vikend su prodali unaprijed maksimalan broj ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadali su se posjetiteljima, ali ovoliku navalu Hrvata na Plitvice ipak nisu očekivali. Donedavno puste staze ponovno su pune žamora.

''Na prvu ruku reklo bi se da pandemiju nismo ni imali, da svijet nije imao pandemiju kad se pogleda broj posjetitelja Plitvičkih jezera na današnji dan'', kaže Ognjen Borčić, glasnogovornik NP Plitvička jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani u ovo doba oko slapova čulo bi se na desetke svjetskih jezika. Ovoga proljeća, otkako je Nacionalni park Plitvička jezera nakon dva mjeseca stanke otvorio vrata 11. svibnja, čuje se samo hrvatski, ali na svim mogućim hrvatskim dijalektima.

Image

Velika gužva: Niske cijene privukle brojne domaće turiste u Nacionalni park Plitvička jezera

Image

Velika gužva: Niske cijene privukle brojne domaće turiste u Nacionalni park Plitvička jezera

Predostrožnost se ne zanemaruje, pazi se na razmak i na turističkim brodovima gdje se sjedi u svakoj drugoj klupi. Izlet u najstariji i najpoznatiji hrvatski nacionalni park uglavnom je obiteljski. Neki su čari Plitvica otkrili ponovo nakon puno godina, a djeca uživaju u prvom dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danima ranije ulaznice su planule preko interneta i za subotu i za nedjelju prodali su po maksimalnih šest tisuća ulaznica, koliko je dozvoljeno primiti posjetitelja prema sadašnjim mjerama.

''Kupnjom on line ulaznice definira se točan dan, točna ulazna recepcija i točan ulazni sat'', pojasnio je Borčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice se rezerviraju prema vremenskoj prognozi, ali već sada bukiran je i dobar dio ulaznica za idući tjedan.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo