niz turističkih priznanja / Plitvička jezera uvrštena u top svjetske destinacije za ljubitelje prirode: 'Ovo bi trebalo biti svjetsko čudo'

Hrvatska niže turistička priznanja. Jedna od najpopularnijih turističkih stranica, u nekoliko je kategorija nagradila naše destinacije

6.7.2022.
21:45
VOYO logo

Povijesne zidine koje stoljećima krase Dubrovnik, hrvatska su atrakcija broj jedan. Odlučili su tako turisti.

"Mislim da bi ih svi trebali posjetiti ako su u Dubrovniku. Pogled na more je prekrasan", rekao je Poljak Artur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sviđa mi se povijest i arhitektura", kaže Bryan iz Škotske.

"Znači da smo prepoznati, znači da ljudi cijene ono što su doživjeli", kaže Vedran Kosinović, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najboljim atrakcijama odlučuju upravo turisti putem recenzija koje se na Tripadvisoru prikupljaju cijelu godinu. Stranica ima više od 430 milijuna korisnika. A odmah nakon zidina u istoj kategoriji zasjeo je i najveći hrvatski nacionalni park - o kojem su mnogi doznali upravo na internetu.

"Baš smo govorili kako bi ovo mjesto trebalo biti na popisu svjetskih čuda, a ne samo nacionalni park. Hrvatska je jedina zemlja koju sam posjetio nekoliko puta samo kako bih ponovno ovdje šetao", rekao je Britanac Christian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savršeno. Vidjeli smo snimke na internetu, Youtubeu i na blogovima i odlučili da moramo doći ovdje. Sada kada smo ovdje mogu reći da je fantastično", kaže Naoufal iz Belgije.

"Boje su divne, slapovi su nevjerojatni, nikada nisam vidio mjesto poput ovog", rekao je Carson iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MALA ŠVICARSKA /

Destinacija u Gorskom kotaru gradi novi imidž kojim će mnoge turiste privući i ovoga ljeta

Image
MALA ŠVICARSKA /

Destinacija u Gorskom kotaru gradi novi imidž kojim će mnoge turiste privući i ovoga ljeta

I to nije jedina nagrada kojom se na Plitvičkim jezerima mogu pohvaliti. Ovaj nacionalni park ušao je u jedan posto najboljih lokacija na svijetu u kategoriji - Top destinacija za ljubitelje prirode.

"To nas čini izuzetno sretnim, zadovoljnim da su posjetitelji to prepoznali, da su naši gosti ushićeni ovim prirodnim fenomenom, ovim prirodnim blagodatima i to je nama čast", rekao je glasnogovornik Nacionalnog parka Plitvička jezera, Ognjen Borčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstariji hrvatski nacionalni park do sad je posjetilo više od 350 tisuća ljudi, najviše iz Njemačke i Amerike, a mnogi vole uživati baš u ovim čamcem. Dok se drugi prirodi rado prepuste u panoramskoj vožnji elektro brodom.

Konkurencija diljem svijeta nije mala - ali o ljepotama Hrvatske daleko se čuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo