KRIMINALNE AKTIVNOSTI / Pljačke u Zagrebu: policijske statiske ukazuju kako je ukupan broj razbojstava u velikom padu

Prema policijskim statistikama zimi su pljačkaši aktivniji nego inače. Večeras je jedan maskirani i naoružani razbojnik opljačkao poštu u mjestu Donja Lomnica kraj Zagreba, no ukupno su razbojstva u padu

26.1.2017.
23:03
VOYO logo

U malom mjestu Lomnica, 15-ak kilometara južnije od Zagreba, malo poslije 17 sati poslovnice Pošte je opljačkana. Zasad je poznato da se radi o jednom maskiranom naoružanom razbojniku. Očevid još uvijek traje i ne zna se koliko je novaca uzeo, no poznato je da srećom nitko nije ozljeđen.

Danas Lomnica, prekjučer Cvjetni trg, pošte u Dugavama, na Knežiji, Ravnicama, pljačke se zadnjih mjeseci redaju. Najveća plijen odnesen je iz Holdinga, 800 tisuća kuna. Ne čini vam se, u policiji priznaju da je razvlačenje traki za očevid nakon pljački zimi puno češće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zimski period je jednostavno pogodan za počinjenje ovih kaznenih djela jer noć brzo dolazi i poslovni subjekti su još otvoreni, a naravno tu su i odjevni predmeti koji počiniteljima omogućavaju lakše maskiranje, ali današnje tehnologije prije svega videonadzora u mnogome pomažu", rekao je Dragan Josipović iz Ravnateljstva policije.  

Baš zbog više kamera i drugih mjera zaštite, kažu u policiji, broj pljački je u padu. Banke, kladionice, mjenjačnice – sve se manje pljačka. Tako je 2015. ukupno bilo 1158 razbojništava, a prošle godine 918. Jedino se više pljačkaju benzinske crpke, gdje je bilo 5 razbojstava više nego godinu prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sreću dosada nismo imali fizičkih ozljeda djelatnika, ali stres je svakako prisutan djelatnike po potrebi upućejmo psihologu te im omogućavamo odmor", rekao je Goran Stojaković, direktor maloprodaje Croduxa.  

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu prije dva  71-godišnjak maskiran samo šalom ušao je u ovu poslovnicu OTP banke noseći kutijicu u ruci, za kutiju je rekao da je unutra bomba nakon čega mu je djelatnica počela davati novce, ali ujedno i stisnula tihi alarm, pa tako nije uspio ni izaći van kada ga je zaštitar srušio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djed pljačkaš je, inače bivši taksist, a kako doznaje jutarnji list, pao je u depresiju nakon smrti supruge prije godinu dana. Krivo je uložio ušteđevinu i propao. Policija ga je nakon ispitivanja pustila da se brani sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo