u Županji / Vapaj ogorčene majke je odjeknuo i 'mali' čovjek pobijedio je birokraciju: Maleni Šimun danas je krenuo u vrtić!

Nije mogao u vrtić zbog urođenih mana i manjka 25 kostiju morao na operaciju u Ameriku

3.9.2020.
19:18
VOYO logo

Pobjeda malog čovjeka i još manjeg djeteta nad birokracijom danas je dobila novo značenje. U Županji, roditelji trogodišnjeg Šimuna kojemu je zbog urođenih mana amputirana noga danas su dočekali, prvi dan vrtića, koji mu je bio uskraćen.

Iskren osmijeh

Da je osmijeh na Šimunovu licu, ali i licu njegove majke jedan od najiskrenijih na svijetu, danas je, nakon vrtića u igri kroz park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Obratili smo se svima da nam daju priliku kroz sat vremena da ga tete vide. Da vide što on može i da vide koliko je on siguran ili nesiguran za sebe i drugu djecu'', rekla je kroz suze Šimunova majka prije par dana.

Potresni video nedavno je objavila majka malenog Šimuna koji će uskoro imati treći rođendan, no nije mogao u vrtić, jer je zbog urođenih mana i manjka 25 kostiju morao na operaciju u Ameriku gdje mu je amputirana noga. Uz to ima probleme s mjehurom i ugrađen kateter. No njen je vapaj ipak odjeknuo.

Danas su ipak krenuli u vrtić. A prvi dan vrtića ostaje urezan u pamćenje zauvijek.

"Njemu je bilo kratko sat vremena, on je htio ponovno da se vratimo. Tražio me ponovno da idemo kod djece. Svidjelo mu se jako'', kazala je Martina Stojanović, Šimunova majka.

Image
NESKRIVENA RADOST /

Predivne vijesti! Mali Šimun (2) uspio se vratiti u Hrvatsku: 'Sve vas pozdravlja, na putu smo kući!'

Image
NESKRIVENA RADOST /

Predivne vijesti! Mali Šimun (2) uspio se vratiti u Hrvatsku: 'Sve vas pozdravlja, na putu smo kući!'


Razigrani Šimun već je bio uključen u sve aktivnosti, pa je našem snimatelju otkrio da se već i sprijateljio.

Pobjedu nad surovom birokracijom, Šimunova majka neće slaviti. Sutra će opet s njim u vrtić.

"Ja sam rekla da ostavljam sve ovo iza sebe. Okrećem jednu novu stranicu, dajem priliku svima. I sebi i Šimunu i tetama i ravnateljici i cijelom osoblju da započnemo jednu lijepu priču bez birokracije, bez odbijanja, bez predrasuda", rekla je Stojanović.

Za sada može u vrtić na svega sat vremena jer je pod takozvanim opservacijskim ugovorom. No nakon tri mjeseca odlučit će se može li i na duže vrijeme.

A kada se ovaj preslatki, pametni mališan upozna, ne može se čovjek ne zapitati kako je moguće da mu se ovo uopće dogodilo?

"Šimun nije jedino dijete koje je zakinuto ove godine za vrtić. Tu je i mali Vanja iz Ivankova. Tu je hrpa druge djece koja zbog jednog običnog papira trpe. Posebno smo osjetljivi na ove ranjive skupine. Papir ne bi trebao biti prepreka za dobrobit djeteta", kazala je Šimunova majka.

Pa će Šimun, ne samo ostaloj zakinutoj djeci i roditeljima, već ama baš svima, poslati pozdrave i zvonke, tople poljupce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo