gostovali u rtl direktu / Pobjednici Idea Knockouta objasnili kako funkcionira sustav za trening sportaša: 'Nekoliko partnerstva smo već spojili'

Image
Foto: RTL

Njihov sustav za razvoj reaktivnosti i agilnosti sportaša, kažu, povezuje mobilnu aplikaciju s fizičkim dijelom, odnosno hardverom

30.9.2021.
22:45
RTL
VOYO logo

Svi danas znaju za Alberta Gajšaka, sjajnog inovatora čija je konzola po prinicipu uradi sam osvojila svijet. No, gledatelji Direkta upoznali su ga prvi - točno na današnji dan prije 4 godine, kada je Albert pobijedio na Bugovom Idea Knockoutu.

Dakle, radi se o natjecanju čiji su pobjednici itekako perspektivni. Natjecanje je ponovno održano danas, a kao i svake godine - budući milijunaši bili su gosti RTL Direkta - Anto Širić i Ivan Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov sustav za razvoj reaktivnosti i agilnosti sportaša, kažu, povezuje mobilnu aplikaciju s fizičkim dijelom, odnosno hardverom. ''Dat ćemo primjer nogometnog vratara. On može staviti module na okvir gola, stoji u početnom položaju. Jedan od modula da svjetlosni signal i vratar se baci na taj signal. Na taj način deaktivira modul, mobilna aplikacija za to vrijeme prati njegovo vrijeme reakcije. I onda imamo različite trening rutine ovisi koliko kompleksni'', rekao je Širić.

Josipović je kazao da se fokusiraju na obje grupe, što se tiče korištenja sustava: i poslovne i privatne korisnike. ''Što se tiče poslovnih, tu postoji jedna velika opcija da monetiziramo našu ideju za aplikaciju, što znači da možemo predavati naše trening rutine, raditi različita licenciranja što znači da možemo predavati posebne edukacije. Ali želimo se okrenuti i privatnim korisnicima, da koristite to u svom kućanstvu'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je sve smislio? Širić je kazao da ga je trener zamolio prije par godina da napravi sustav koji će im omogućiti razvoj reakcije budući da je reakcija u kickboxingu jako bitna. ''Ja sam zbilja prihvatio taj izazov i radim intenzivno na tome već par godina. Sreća je što sam tadašnju verziju uređaja prijavio za završni rad pa sam bio prisiljen završiti ga. Završnu inačicu prijavio sam i za diplomski rad pa prati i moj sportski i intelektualni'', rekao je inženjer mehatronike Širić.

Nekoliko partnerstva, kažu, već su spojili. ''Najzanimljiviji je E1, to je prva utrka na svijetu električnih brodova, bit će na najekskluzivnijim lokacijama u svijetu poput Monte Carla i Dubrovnika'', kazao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mojmiru Pastorčić zanimalo je čemu se nadaju u Las Vegasu. Rekli su da im je najvažnije pronaći poslovne partnere, potencijalne kupce i, između ostalog, da srede i neku investiciju.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo