'stanoviti roks' / Pobrojali smo sve Tolušićeve grijehe: Afera špic papka, čupanja loze, slučaj SMS, kuća koja je postala roštilj...

Image
Foto: RTL

Lani je ugostio Direktovu ekipu u svom podrumu, a jutros interventnu policiju

7.7.2022.
22:27
RTL
VOYO logo

Ove godine neme sezone kiselih krastavaca, svaki dan stižu nova iznenađenja. Zdravko Marić je već old news jer jutros je uhićen Tomislav Tolušić. Nekadašnji političar jučer je primao nagrade za svoja Apolitico vina, a večeras će spavati u zatvoru.

Bivši ministar poljoprivrede, ukratko, muljao je s poticajima za poljoprivredu. Sjećate se, čovjek koji je bio potpredsjednik Vlade oprostio se od politike i otvorio je modernu vinariju, proizvodio vina Čaruga i Anđeo s Greškom. Ali, sada se čini da je dobivao milijune kune na koje nije imao pravo, stvari je lažno prikazivao, druge je poticao da varaju za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se otkrilo po nalogu europskog tužitelja, a ne biste vjerovali njima je sve prijavio Ivan Vilibor Sinčić. A i oni među nama koji su najzaboravljiviji teško da su mogli zaboraviti sve afere u kojima se spominjao bivši potpredsjednik Vlade i bivši župan.

Image
aktualac predsjednika /

Milanović o Mariću, Tolušiću i namještanju ocjena: 'Nije mi antipatičan, to je velika stvar. Sin može pasti razred'

Image
aktualac predsjednika /

Milanović o Mariću, Tolušiću i namještanju ocjena: 'Nije mi antipatičan, to je velika stvar. Sin može pasti razred'

Njegov je vozač uhićen u bizarnom slučaju SMS, sjećate se i afere špic papak kada on nije bio na fotografijama s kokainom i prostitutkom nego je to bila sofisticirana fotomontaža, a bila je tu i imovinska kartica u kojoj je kuća postala roštilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinara Tomislava noćas ne muče trsovi, podrezivanje, neko vrijeme neće imati žuljeve od motike, neće ribati bačve ili amfore. Lani je ugostio Direktovu ekipu u svom podrumu, a jutros interventnu policiju.

Njegov odvjetnik, Ivan Stanić kaže kako ne treba raditi cirkus od ovoga već pustiti da se vodi postupak. Uvjeren je, kaže, da će Tolušić na kraju dokazati svoju nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butelje iz vinarije Tomislava Tolušića trenutno se prodaju u trgovini za 70 kuna graševina, 75 rose, 100 cabernet. Pitanje je koliko će sve ovo postati raritetan proizvod budući da je neizvjesna budućnost bivšeg ministra i njegove vinarije. Ono što je posebna serija koja se izdvaja su ove dvije butelje simboličnog imena vino Čaruga i vino Anđeo s greškom, cijena 125 kuna.

Nije bio baš Anđeo, napravio je kriminalne greške kad je tražio briselske novce za svoju vinsku avanturu. Evo o čemu se radi - 50 posto novca, odnosno 2,5 milijuna kuna daje ti Europa, a za drugih 50 posto, dakle za još 2,5 moraš dokumentima dokazati da već imaš svojih. On nije imao, pa je navodno lažirao tu dokumentaciju. Druga točka, magični vinograd, težak 2,3 milijuna kuna. Imaš vinograd koji već postoji s izraslim lozama i svim, ali onda tražiš Europu da ti da novac da ga digneš tako da počupaš sve loze pa kad oni dođu vidjeti izgleda prazno, pa onda uzmeš lovu i kasnije opet zasadiš ono što je već prije tamo postojalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da bi prikrio činjenicu da je podvali zapravo već gotov vinograd za natječaj na kojem je trebao tek dobiti sredstva za novi vinograd on je počupao te trsove, nije jasno je li počupao nakon što je otkriven ili prije natječaja međutim doista je nadrealna situacija", ističe novinarka Telegrama, Ana Raić Knežević.

U jednom trenutku tražio je i pomoć svoje nasljednice, ali ona ga je odbila. Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković govori: "I u tom slučaju je donesena nakon provjere procedura odluka o odbijanju". Upitana ima li saznanja da je mimo nje Tolušić pokušao utjecati na rasplet ovog drugog natječaja, kaže kako će pričekati rezultate istrage koja traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tim pritiscima, lažiranoj dokumentaciji ili čupanju trsova poskrivečki lani se još nije znalo. Ali čim je dobio EU novac za gradnju moderne vinarije otvorila su se pitanja kako baš on.

RTL-ova Potraga je još prošle godine otkrila mail djelatnika Ministarstva poljoprivrede, gdje se traži obustavljanje postupka, dok Tolušić ne bude spreman s elaboratom. Potpisnik je Željko Ferenc, koji je danas također uhićen. Ma kakva policija, istražitelji, novinari nitko nije toliko zaslužan za uhićenje Tolušića kao Ivan Vilibor Sinčić, barem tako tvrdi Ivan Vilibor Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europa ga je uhitila u nešto više od pola godine, nakon što smo dostavili dokumentaciju, USKOK-u bi trebalo 16 godina", govori.

"Bravo Kiro, bravo Jopa, bravo Tole! Bravo HDZ! I ja sam zadovoljan Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi", tako je o nekad davno županu Tolušiću na portalu pisao stanoviti Roks, da bi se kasnije otkrilo da je Roks sam Tolušić koji hvali sam sebe. U njegovu mandatu po županiji niknulo je nekoliko prigodnih ploča, od mosta, parka i šetnice do ambulante, na kojima je njegovo ime. Što je mnogima izgledalo kao da diže ploče sam sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nacionalnoj pozornici najviše je ostao upamćen po aferi špic papak, kad je tjednik Nacional objavio fotografije muškarca koji se sprema ušmrkati kokain dok mu u krilu sjedi prostitutka, no odmah je objavljeno da je sve montaža. Što se među ostalim moglo vidjeti i prema cipelama jer je muškarac u zaobljenim cipelama, dok Tolušić uvijek nosi one u špic.

Tolušić je prijavio i upola manju kvadraturu obiteljske kuće, nego što je ona stvarno bila, on se pravdao da u jednom dijelu samo roštilja, a kuću je inače gradila tvrtka zapamćena po nizu unosnih poslova sa Županijom u vrijeme dok je on bio župan. U međuvremenu se na unutarstranačkim izborima piklonio timu koji je pokušao svrgnuti Plenkovića, a nakon propasti te akcije politički se umirovio i posvetio vinu. Biznis je išao dobro, do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo