'UKLJUČITE ISTOSPOLNE OBITELJI' / Krenuli s Markova trga ulicama centra Zagreba: 'Zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Na Prideu su došli i zastupnici SDP-a Hajduković, Maras i Glasovac, zastupnica Radničke fronte Peović te zastupnik iz Možemo! Tomašević

19.9.2020.
15:24
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Na Markovu trgu u Zagrebu u 15 sati počelo je okupljanje sudionika 19. povorke ponosa, a oko pola sata kasnije povorka je krenula prema centru Zagreba.

Povorka se prvi puta ove godine okupila na Markovom trgu, a je koračala središnjim zagrebačkim ulicama: preko Strossmayerovog šetališta spustili su se u Mesničku, pa potom prošli Ilicom i Trgom bana Jelačića te su Vlaškom i Langovim trgom stigli u Park Ponosa, Ribnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori procjenjuju da je na ovogodišnjem Prideu bilo od 500 do 1500 ljudi. 

Na Prideu su došli i zastupnici SDP-a Domagoj Hajduković, Gordan Maras i Sabina Glasovac, saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović te saborski zastupnik iz Možemo! Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Okupljanje na Markovom trgu i šetnja Zagrebom: Sudionici Povorke ponosa traže mijenjanje ustavne definicija braka

Image

Okupljanje na Markovom trgu i šetnja Zagrebom: Sudionici Povorke ponosa traže mijenjanje ustavne definicija braka

"Zahtijevamo potpunu ravnopravnost. Želimo u Hrvatskoj napokon živjeti slobodno i ponosno. Pozivamo sve da nam se pridruže u borbi protiv svih oblika diskriminacije, protiv poniženja i ignoriranja naših prava i sloboda. Moramo početi od Ustava. Kroz ustavnu jednakopravnost ostvarit ćemo jednakopravnost za sve nas. Mi što koračamo u Povorci ponosa već desetljećima stvaramo ponosno i slobodno društvo. Želimo da Hrvatska bude zemlja za sve naše obitelji, kao što je i naš Pride. Mi stvaramo prostor gdje se svi možemo izražavati slobodno. Na Povorci ima mjesta za sve rodove, jezike i pisma. Zato smo svih ovih godina širili prostor slobode i želimo da cijela Hrvatska bude slobodna i sretna kao što je i naš Pride", poručile su organizatorice prosvjeda.

"Samo zajedno možemo pobijediti one koji uporno gaze i osporavaju naša prava i njihove sponzore na Markovu trgu. Zato je Pride postao jedan od najvažnijih prosvjeda u Hrvatskoj. Ako treba, održat će se na proljeće i na ljeto, pa i u snježnoj oluji", poručile su pa dodale: "Ovdje nismo slučajno. Zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava, da se po svim pravima izjednače sve obitelji. Zahtijevamo da se promijeni odluka o definiciji braka tako da uključe i istospolne obitelji. Borimo se za ustavnu jednakost i pravo na slobodu", poručili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi mi ovdje zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji. Tražimo da se u definiciju braka uključe i istospolne obitelji", poručeno je s Markova trga, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo