ZIMSKE RADOSTI / Počeo je hrvatski tjedan na skijalištima, gužve su na granicama, a unatoč koroni, ide se i u Francusku

Procjenjuje se da će ove godine skijati od 80 do 100 tisuća Hrvata sljedeća dva tjedna. Popularna su skijališta i u BiH gdje su blaži po pitanju epidemioloških mjera

2.1.2022.
21:46
VOYO logo

Na granici sa Slovenijom gužve su. Istina, vraćaju se svi oni koji su ove dane proveli u Hrvatskoj, ali ciljano odlaze i skijaši jer počinje tjedan u godini kada na europskim skijalištima sve vrvi Hrvatima. 

Oni koji su krenuli ranije, već su na snijegu. Među njima i Hrvati koji su nam se javili iz talijanskog Kronplatza. Ove godine skijaši su morali više razmišljati o mjerama, nego o vlastitoj opremi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Šperić, instruktor skijanja kaže: "Očekujemo manje ljudi nego prije dvije godine, ali dosta se ovdje čuje hrvatska riječ, i mahom hrvatska glazba. Gosti nisu baš oduševljeni s mjerama koje su nametnute, ali uspijevamo ih nekako ispoštovati. Za ulazak u Italiju treba imati antigen test ili negativni PCR test za koji, naravno, na granici nitko nije pitao. Isto vrijedi i za ulazak u hotel. Ali ne znam za hotel koji bi pitao za to".  

Image
NAJSTROŽE MJERE U ITALIJI I AUSTRIJI /

Mjere na skijaškim destinacijama: RTL Danas donosi mali vodič po europskim skijalištima

Image
NAJSTROŽE MJERE U ITALIJI I AUSTRIJI /

Mjere na skijaškim destinacijama: RTL Danas donosi mali vodič po europskim skijalištima

Zbog strogih mjera manje će skijaša otići u Austriju, no ostale Hrvatima omiljene destinacije neće osjetiti manjak posjetitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ninoslav Stančić Vrančić, predsjednik Hrvatske udruge ljubitelja skijanja kaže: "Prema našim informacijama 80 do 100 tisuća Hrvata bit će u narednih 14 dana na skijanju. Dio je otišao sada, a dio ide za sedam dana".

Ove godine su najpopularnije destinacije Italija, Francuska, Slovenija i BiH i to za sve one, kojima mjere idu na živce i koji ih mogu poštovati, a jednostavno ne žele i za one koji možda nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su neki primijetili da se mjere ne provode baš onako strogo kako se najavljivalo, na samim skijalištima je ipak sasvim druga priča. 

Mia Tomljanović iz Rijeke kaže: "COVID putovnica potrebna je za ski pass, na skijalištu se poštuju mjere. Nose se FFP2 maske u zatvorenim prostorima, a negdje i na otvorenom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ova dva tjedna Hrvata bi na skijalištu moglo biti i u veljači i to zbog zimskih praznika za djecu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo