integracija kompanija / Počeo postupak prijenosa Mercatorovih dionica na Fortenova grupu: 'S Mercatorom ćemo biti neupitni regionalni tržišni lider'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Peruško je naglasio da su kompanije Fortenova grupe u godini pandemije bile ključne za osiguranje opskrbe kupaca na tržištima na kojima posluju

31.3.2021.
16:37
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

U utorak, je započeo postupak prijenosa dionica Poslovnog sistema Mercator na Fortenova grupu, stoji u priopćenju Fortenova grupe. 

Dionice koje je Sberbank imala u Mercatoru zamijenjene su za udjele u Fortenova grupi te je na nju preneseno 18,53 posto dionica Mercatora, s čime je udio Sberbank u vlasništvu Fortenova grupe tako narastao na 44 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI POSAO /

Fortenova prodala Ledo! Evo tko ga je kupio za najveći iznos od IPO-a HT-a

Image
VELIKI POSAO /

Fortenova prodala Ledo! Evo tko ga je kupio za najveći iznos od IPO-a HT-a

''Jučerašnji početak prijenos dionica Mercatora na Fortenova grupu i prodaja Poslovnog područja Zamrznuta hrana, koja je zaključena u ponedjeljak, dio su optimizacije portfelja Fortenova grupe koja je usmjerena na jačanje kapitalne strukture i konsolidaciju ključnih područja u kojima je Fortenova grupa tržišni lider. Kada jučer započeti postupak transfera dionica Mercatora na Fortenova grupu bude završen, Fortenova grupa će s Mercatorom biti neupitni regionalni tržišni lider u maloprodaji, koji će imati znatne kapacitete za ulaganja i daljnji rast'', rekao je izvršni direktor Fabris Peruško.

Peruško je naglasio i da su kompanije Fortenova grupe u godini pandemije bile ključne za osiguranje opskrbe kupaca na tržištima na kojima posluju, zahvaljujući i tisućama velikih i malih, domaćih i stranih dobavljača s kojima kompanije Fortenova grupe imaju dugotrajne i stabilne odnose. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predstojeća integracija Mercatora s maloprodajom Fortenova grupe je velika prilika za sve ključne dobavljače'', istaknuo je Peruško. 

U izvještaju je istaknuto kako je Mercator svojim strateškim slovenskim dobavljačima ponudio mogućnost potpisa dugoročnih ugovora o suradnji, koje su potpisali svi oni koji su u takvim ugovorima našli svoj poslovni interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo