Božićno vrijeme / Počinje najljepše doba godine: 'Osmijesi na svakom koraku govore da je bajka došla u Zagreb'

Zagrebački je Advent na globalnom portalu za putovanja i stil života izglasan trećom najboljom božićnom manifestacijom

30.11.2019.
19:18
VOYO logo

Počinje ono najtoplije doba godine i službeno na jednom od najljepših Advenata Europe. Zagrebački je Advent na globalnom portalu za putovanja i stil života Big 7 Travel izglasan trećom najboljom božićnom manifestacijom ove godine među 50 takvih priredbi u svijetu.

Vilu Prekrižje na Pantovčaku i ove je godine, treći put zaredom, Predsjednica otvorila građanima. U njoj će posjetitelji ekskluzivno unutar Ureda predsjednice moći vidjeti bogatu božićnu tradiciju i običaje naše domovine te uživati u prigodnim glazbenim programima. A upaljena je i prva svijeća na adventskom vijencu oko zdenca Manduševac. I Tomislavov trg zasja tim čarobnim adventskim sjajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkom Tomislavcu započela je čarolija Božića. Održala se predstava Orašar, ali i spektakularan vatromet.

"Zagrebački Advent je otvoren na Ledenom parku. Ovdje je bila čarolija na ledu. Očekujemo svake minute da se naši gosti počnu klizati. Osmijesi na svakom koraku uistinu svjedoče da je bajka u Zagrebu u 12. mjesecu počela", rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Orašar nije sigurno zagrebački motiv, ali smo se dogovorili jer je Orašar globalan simbol i Božića i blagdanskog vremena", objasnila je Bienefeld o tome zašto je motiv Adventa upravo balet Čajkovskog. 

Svaki Orašar ima detalj iz hrvatske tradicije, tako da je tu poveznica Hrvatske i svijeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izazov je svake godine domišljati se nečemu što bi se nadogradilo. Zasad nam to dobro ide. Nagrada portala Zagrebu kao najmlađem gradu je veliki uspjeh i poticaj da nastavimo tako i dalje", zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo