očekuju se gužve / Počinjemo predsjedati Vijećem EU-a: Zagreb danas domaćin Kolegija povjerenika, očekujte gužve i zastoje

Povjerenici Europske komisije stižu u Zagreb nešto kasnije u četvrtak

9.1.2020.
9:42
VOYO logo

Zagreb je u četvrtak i petak domaćin Kolegija povjerenika Europske komisije na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyenu u povodu početka polugodišnjeg predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije. Time će se u glavnome gradu Hrvatske i službeno obilježiti početak predsjedanja Vijećem EU-a u čemu će sudjelovati i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Svečani koncert u HNK

Pošto je u srijedu već doputovao u Zagreb i sastao se s novoizabranim hrvatski predsjednikom Zoranom Milanovićem, Charles Michel u četvrtak prije podne sastaje se s premijerom Andrejem Plenkovićem. Poslije podne očekuje ga sastanak s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a navečer prisustvuje svečanosti otvaranja u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi povjerenici Europske komisije na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen stižu u Zagreb nešto kasnije u četvrtak i pratit će svečani koncert u HNK-u uz izravni prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija s početkom u 19.00 sati.

Uz europske goste te ministre i premijera Plenkovića, koncertu će nazočiti i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon koncerta najavljena je večera s predsjednicom Grabar Kitarović. Drugog radnog dana, u petak, premijer Plenković u Banskim dvorima prima predsjednicu EK von der Leyen. 

Sastanak Vlade i Europske komisije

Nakon sastanka Plenković i von der Leyen pridružit će se ministrima i povjerenicima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje će se održati sastanak hrvatske Vlade i Europske komisije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku sastanka premijer i predsjednica EK održat će konferenciju za medije. Tijekom boravka u Zagrebu, povjerenici Europske komisije održat će niz bilateralnih susreta s resornim ministrima.

Događaje u Zagrebu pratit će šezdesetak stranih dopisnika koji su već stigli iz Bruxellesa i za koje je premijer Plenković održao jednoiposatnu konferenciju u srijedu odgovarajući na niz pitanja u rasponu od ilegalne migracije i optužba s kojima se u tom segmentu Hrvatska suočava, europskog proračuna do brexita i proširenja EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve i povremeni zastoji 

U četvrtak navečer i petak do 16 sati očekuju se manje gužve i povremeni zastoji u prometu, upozorila je zagrebačka policija, i to na prilaznim pravcima mjesta kao što su zona Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te centar grada. 

VIP gosti bit će pod jakim osiguranjem pa se očekuju zatvaranja prometnica, gužve, kolone automobila na cestama i prolazak štićenih vozila. Mjere sigurnosti u Zagrebu tijekom idućih šest mjeseci, koliko će Hrvatska predsjedati Vijećem EU-a, podignute su na najvišu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo