POTROŠNJA U KORONAKRIZI / Podaci Porezne uprave: Prošli tjedan izdano 22 posto manje računa nego lani, vrijednost pala 19 posto

Image
Foto: RTL / PIXSELL / Shutterstock

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 3,78 milijardi kuna

7.9.2020.
15:30
RTL / PIXSELL / Shutterstock
VOYO logo

U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu broj računa smanjen za 22 posto u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine, a njihov iznos za 19 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 31. kolovoza do 6. rujna ove godine u svim djelatnostima izdano je 41,3 milijuna računa, što je za 22 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 3,78 milijardi kuna, što je 19 posto ili 863,5 milijuna kuna manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala broj je računa pao za 17 posto, na 24,6 milijuna. Vrijednost tiha računa iznosila je 2,6 milijardi kuna, što je pad za sedam posto, ili 205,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nekom se sviđaju, nekom ne /

Najrigoroznije mjere Nacionalnog stožera: Ovako su nam promijenili život, evo što smo sve preživjeli

Image
Nekom se sviđaju, nekom ne /

Najrigoroznije mjere Nacionalnog stožera: Ovako su nam promijenili život, evo što smo sve preživjeli

Istodobno, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane izdano je 32 posto manje računa, ukupno njih 6,86 milijuna. Vrijednost fiskaliziranih računa u ugostiteljstvu i turizmu iznosila je 440,2 milijuna kuna, što je upola manje nego u istom razdoblju lani (pad za 51 posto), ili smanjenje za 464,6 milijuna kuna.

U odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 24. do 30. kolovoza 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima smanjen je prošloga tjedna za tri posto, koliko je pao i njihov iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je u trgovini vidljivo smanjenje broja računa za jedan posto, dok je za tri posto povećana njihova vrijednost.

U ugostiteljstvu i turizmu, pak, broj računa je pao za 10 posto, a njihova vrijednost za 31 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 6. rujna ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine broj fiskaliziranih računa smanjen je za 27 posto, a njihov iznos za 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine u tom je razdoblju izdano nešto više od jedne milijarde računa, čija vrijednost doseže 93,1 milijardu kuna, a u istom lanjskom razdoblju bilo je izdano 1,37 milijardi računa, ukupne vrijednosti 114,2 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno tim podacima, vrijednost fiskaliziranih računa u razdoblju od početka koronakrize do jučer u odnosu na isto razdoblje 2019. godine je manja za 21,1 milijardu kuna.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo