POTPISAN SPORAZUM / Podupiru Vladine reforme: Švicarci nam poklonili više od 300 milijuna kuna

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Posebna pozornost unutar Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, koji traje do prosinca 2024. godine, posvećena je projektima osiguranja boljih uvjeta za smanjenje ekonomske i socijalne nejednakosti u Hrvatskoj

30.6.2015.
13:32
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i veleposlanik Švicarske Konfederacije Stefan Estermann potpisali su u utorak Okvirni sporazum između Švicarskog saveznog vijeća i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

Hrvatskoj se unutar programa na raspolaganje stavlja 45 milijuna švicarskih franaka. Ta će sredstva biti usmjerena u programe koje je pripremila hrvatska Vlada u suradnji sa švicarskim partnerima u područjima sigurnosti, stabilnosti i potpori reformama, okolišu i infrastrukturi te društvenom i ljudskom razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna pozornost unutar Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, koji traje do prosinca 2024. godine, posvećena je projektima osiguranja boljih uvjeta za smanjenje ekonomske i socijalne nejednakosti u Hrvatskoj.

U tom smislu, 21,5 milijuna franaka bit će osigurano za pripreme i infrastrukturne aktivnosti u sektorima voda i otpadnih voda u Gorskom kotaru, tri milijuna franaka namijenjena su razminiranju, a 11 milijuna franaka u sklopu društvenog i ljudskog razvoja, dok je 4,8 milijuna franaka namijenjeno civilnom sektoru odnosno nevladinim udrugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatna dva milijuna franaka namijenjena su promicanju suradnje hrvatskih i švicarskih neprofitnih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo