OBAVIJEST CRKVE / Poduzetnički potez kod Vodnjana: ulaz u crkvu odlučili naplatiti 20 kuna

Image
Foto: Facebook/Dubravko Lepušić

'Sveta misa održat će se 2.4.2017. u 15 sati. Ulaz u crkvu plaća se 20 kuna', stoji na obavijesti

29.3.2017.
18:09
Facebook/Dubravko Lepušić
VOYO logo

Pokraj naselja Batvači, nalazi se dojmljiva bazilika Sv. Foške, važan kulturno-povijesni spomenik koji je s obzirom na svoju veličinu podignut podalje od naselja i današnjih kuća za odmor, piše o bazilici Župa Vodnjan, koja se odlučila na neobičan poduzetnički potez, piše N1.

Naime, doktor Dubravko Lepušić na svom je profilu objavio fotografiju na kojoj se može vidjeti kako je na vratima crkve zalijeplijen papir na kojem stoji kako se ulaz naplaćuje 20 kuna. "Sveta misa održat će se 2.4.2017. u 15 sati. Ulaz u crkvu plaća se 20 kuna", stoji na obavijesti napisanoj na papiru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od zanimljivijh činjenica je da Ministarstvo kulture izdvaja u sklopu programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima značajna sredstva za njenu obnovu i održavanje. Kako piše N1, ovoj je maloj bazlici sagrađenoj oko 600. godine nove ere u 2012. godini iz proračuna odobreno 150 tisuća kuna, a godinu dana kasnije 120 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušali smo stupiti u kontakt sa Župnim uredom Vodnjan kako bi nam pobliže pojasnili ovu odluku, no do objave ovog teksta odgovor nismo dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo