U RALJAMA BIROKRACIJE / Poduzetniku iz Duća država izbrisala tvrtku i upropastila 10 milijuna kuna težak projekt!

Kristijan Begić tri i pol godine mučio se sa zemljišnim knjigama, da bi mu prije gradnje tvornice obrisali tvrtku

29.3.2016.
19:01
VOYO logo

Kamen, krš i drvena tabla. Sve što je ostalo od velikih poslovnih planova koje je u Hrvatskoj sanjao Kristijan Begić, povratnik iz Njemačke. Trebalo je niknuti postrojenje za preradu Custom motora, a onda mu je država izbrisala tvrtku!

"Najveći problem je brisanje aktivne tvrtke iz trgovačkog registra grada Šibenika, što je apsolutno suluda stvar. Ne razumijem, nisam to još nigdje vidio", kaže Begić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da mu je brisana tvrtka, nego bi mogao platiti i kaznu, tvrde u Fini. Upravo su oni o Begićevoj tvrtki obavijestili Sudski registar i Poreznu upravu, a evo i zašto:

"Društvo BEGIĆ d.o.o. tri godine za redom, za 2011., 2012. i 2013., nije ispunilo zakonom propisanu obvezu i u Registar godišnjih financijskih izvještaja podnijelo godišnji financijski izvještaj i drugu propisanu dokumentaciju u svrhu javne objave", stoji u priopćenju Fine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije istina, tvrdi Kristijan. "Za ove godine prije je pridano financijsko izvješće, kako Fini, tako i Poreznoj upravi u pismenom obliku, direktno, osobno sam ja nosio i mora negdje biti potvrda", kaže. 

S Kristijanom je jutros razgovarao i ministar poduzetništva. Zatražio je očitovanja Fine i Trgovačkog suda. Dotad - samo upozorenje! "Ukoliko je došlo do propusta netko će odgovarati", rekao je Darko Horvat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je tek vrhunac Begićeve muke. Jer da se upiše kao vlasnik zemljišta trebalo mu je tri i pol godine! I sad je u vlasništvu zemlje - brisana tvrtka.

"Pokušat ću tužit sam sebe, možda se uspijem uknjižiti na to, ali hoće li tu biti uspjeha, iskreno ne znam", kaže Kristijan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tvrtki koja upravlja poslovnom zonom su ogorčeni.

"Jednostavno smo šokirani i jednostavno ne možemo vjerovati da se takvo nešto može dogoditi", rekao je Jakov Poznanović, direktor gradske tvrtke Podi Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se da će Kristijanov 10 milijuna kuna težak projekt ostati ovdje, no....

"Hala će se napraviti, ne u Šibeniku više, jer ovo što mi se ovdje dogodilo, to mi ne treba više u životu", kaže ogorčeni Kristijan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš na slične probleme ovom usporedbom građevinske dozvole u Hrvatskoj i Njemačkoj upozorio je poduzetnik iz Njemačke Toni Katić. I zaradio pozivnicu u Vladu gdje ga je primio Božo Petrov.

"Imao je pola sata poslušati me i u dosta tih točaka dijelimo mišljenje", kaže Katić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Trogira planira napraviti obiteljski hotel. No, već za građevinsku se namučio, a ne ide bajno ni s kreditom. Jer jutros su mu u HBOR-u, ako bi iskoristio poticaj iz EU fondova, ponudili kredit uz kamatu od čak 7,9 posto. 

Iako djeluje kao mazohizam, Toni, ali ni Kristajn ne namjeravaju odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo