'RUSKA JAHTO J*** SE' / Poetska pravda RTL Direkta: Smjestite izbjeglice na Medvedčukovu perverziju u Trogiru

Medvedčukova jahta stoji u Trogiru, a pozlaćenim pipama ne curi voda, na pozlaćenim WC daskama nitko ne sjedi

14.4.2022.
22:25
VOYO logo

Svi znate snimku na kojoj je ukrajinski vojnik odgovorio ruskom kapetanu broda Moskva "J*** se". Ovaj se kultni trenutak dogodio prvi dan invazije i odmah je ušao u legendu. Postao je simbol otpora. Ukrajinci ga uzvikuju svaki dan na frontu, na ulicama i trgovima, taj natpis nose na kacigama, uniformama. I ukrajinska pošta već je izdala i marku s ilustracijom ukrajinskog vojnika koji pokazuje srednji prst ruskom brodu.

I naravno na internetu već možete kupiti i majice, kape, hudice, šalice, krigle, maskice za mobitel sve s porukom  "Ruski brode j.... se" U Latviji je kolega voditelj vodio vijest s puloverom s tim natpisom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sad, isprva su svi mislili da je nakon toga ruski vojni brod bombardirao Zmijski otok i da je taj dan ubijeno svih 13 Ukrajinaca. Zelenski je odmah najavio da će ih posthumno odlikovati, ali kasnije se otkrilo da su ih rusi ustvari zarobili, a onda su ih i pustili u razmjeni zarobljenika prije dva tjedna. Nakon čega je otkriveno da je autor herojskog odgovora vojnik Roman Hrybov kojemu je dodijeljena medalja za zasluge u ratu. Prema posljednjim informacijama, Hrybov se vratio na bojišnicu i sad je u oblasti Čerkasi. 

A evo zašto sam sve ovo ispričala? Taj ruski brod Moskva kojemu cijeli svijet viče sad da se j... E to nije bilo kakva barka, to je najveći, najmoćniji brod ruske crnomorske flote. Prije rata, dok se nije skrivao. I sam Putin se naslikavao i ponosno promatrao svoju Moskvu na vojnim vježbama. E sad ta njegova Moskva je kaput. Ukrajinci tvrde da su je jučer pogodili krstarećim projektilima i da polako tone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su potvrdili da brod doista jest teško oštećen, ali da je došlo do eksplozije streljiva na brodu. Dakle ne žele priznati da su im Ukrajinci pogodili ponos i diku. Iz Kremlja kažu i da njihova krstarica "i dalje pluta" i da se poduzimaju mjere za njezino odvlačenje u luku. Američki obavještajci su pak večeras izašli sa svojom procjenom da je požar bio toliko velik da još uvijek nije u potpunosti ugašen. Štogod se dogodilo s Moskvom, analitičari smatraju da bi njezin gubitak teško pogodio srce ruske mornarice. Vladimir Vladimirović sigurno nije sretan. Dosvidanja ruski vojni brode. 

A Ukrajinci su prekjučer uhitili Putinova oligarha Viktora Medvedčuka. Ukratko, ovog tipa u lisicama zovu i Putinov novčanik ili Princ tame ukrajinske politike. On je navodno trebao biti novi Zelenski, Putinova marioneta nakon što u trodnevnoj invaziji brzo pokori jadnu Ukrajinu, ali stvari kako znamo baš nisu išle po planu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Medvedčuk čami u ćeliji njegova superluksuzna jahta vezana je ni manje ni više nego u Trogiru. A tu 200 milijunu dolara vrijednu perverziju nazvanu Royal Romance naša je Vlada blokirala u sklopu paketa sankcija zapada. Ta blokada znači da ju vlasnik ne može koristiti. I sad eto tamo tako bez veze stoji prazna. Pozlaćenim pipama ne curi voda, na pozlaćenim WC daskama nitko ne sjedi. Kavijar se kvari u frižideru..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo