NOŠNJE I TAMBURAŠI / Pogledajte kako je HDSSB napravio dernek

Predvođeni Vladimirom Šišljagićem, HDSSB-ovci su DIP-u predali kandidacijske liste za za parlamentarne izbore. Sa sobom su poveli i tamburaše, a svi su bili odjeveni u narodne nošnje.

14.11.2011.
13:59
VOYO logo

Praćeni tamburašima i odjeveni u tradicionalne slavonske nošnje predstavnici HDSSB-a, predvođeni predsjednikom stranke i nositeljem izbornih lista Vladimirom Šišljagićem, predali su u ponedjeljak nešto iza 11 sati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za četvrtu i petu izbornu jedinicu gdje će se natjecati za ulazak u novi sastav Hrvatskog sabora.

Nakon brojnih zapreka, političkih pritisaka i svega što se događalo zadnjih dana vezano za HDSSB, odnosno Branimira Glavaša, danas smo predali liste za četvrtu i petu izbornu jedinicu na kojima se nalaze vrijedni i pošteni ljudi, koji su prepoznati pravi borci za prosperitet ne samo Slavonije i Baranje nego i Hrvatske, izjavio je novinarima predsjednik HDSSB-a i nositelj lista Vladimir Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da će ta stranka dobiti veći broj zastupnika (od dosadašnja četiri), no o tome, dodao je, mišljenje trebaju dati građani.

Šišljagić je rekao da sin Branimira Glavaša nije na listi, istaknuvši kako su se puno puta u medijima mogle pročitati razne "obmane, podvale i spletke" koje nemaju veze s istinom i događanjima u HDSSB-u". Tako je i taj pokušaj podvale s Filipom Glavašem nešto što je trebalo izazvati negativnu percepciju o HDSSB-u, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan očekuje li poštenu kampanju, Šišljagić je rekao "kako da očekujem da bude fer kampanja kad smo od institucija pravnog sustava Republike Hrvatske doživljavali proteklih dana ovo što i sami vidite kako se odvijalo - prepucavanja u pokušaju da to bude preko leđa HDSB-a između DIP-a i Ustavnog suda", kazao je.

"Volio bih da kampanja bude fer, da ne govorimo o nekakvim skandalima i stvarima koje su negativne i loše. Moja bi želja bila da govorimo o problemima kojih je prepuno u našoj zemlji", kazao je Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDSSB je nakon mišljenja koje je u subotu donio Ustavni sud i po kojem Branimir Glavaš, pravomoćno osuđen zbog ratnog zločina, ne može biti nositelj HDSSB-ovih lista, odlučio da nositelj bude Šišljagić. Ranije je DIP ustvrdio da Glavaš može biti nositelj, a ne može biti kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo