SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM / Pogledajte kako se krše mjere u zagrebačkim autobusima: Tko će i kako snositi odgovornost?

Broj novooboljelih sve više raste, ali ne i, kako se čini, broj linija javnog gradskog prijevoza

15.10.2020.
9:25
VOYO logo

Obavezne maske, dezinfekcija ruku i održavanje razmaka  - ključne su epidemiološke preporuke koje vrijede i kada je riječ o javnom prijevozu. Međutim, iako broj novooboljelih sve više raste i dalje ima onih koji u javnom prijevozu ne nose maske što je još veći problem s obzirom na gužve na pojedinim linijama. 

Image
Nema optimizma /

U Zagrebu ipak nije 217 novih slučajeva nego šest manje: Šostar objasnio zašto je došlo do nesporazuma

Image
Nema optimizma /

U Zagrebu ipak nije 217 novih slučajeva nego šest manje: Šostar objasnio zašto je došlo do nesporazuma

Autobus u Zagrebu u koji ne stane ni igla snimila je čitateljica RTL.hr-a zabrinuta viđenim: ''Više od 60 ljudi natiskalo se u ZET-ov autobus zamjenske linije za tramvaj broj 7 kršeći epidemiološke mjere o zabrani okupljanja više od 50 ljudi, održavanja razmaka i svega ostalog. Na stanici je čekalo više od 70 ljudi, njih desetak nije ušlo u autobus''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će i kako snositi odgovornost za kršenje epidemioloških mjera u javnom prijevozu, odnosno tko je i kako dužan paziti da se održava razmak i nose maske u javnom prijevozu, kao i na autobusnim i tramvajskim stanicama (i ne samo u Zagrebu) - pitanja su na koja čekamo odgovore na upit koji je RTL.hr poslao Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Kao i ZET-u, naime, kada će biti ako već nisu, a ako nisu zašto nisu, pojačane linije, pogotovo s obzirom na to da dolazi blagdan Svih svetih, ali i inače imajući na umu da su već i ranije zabilježene gužve otkako je javni prijevoz opet pušten u promet.

ZET će povećati kapacitete prema grobljima za 30 posto

Dok čekamo odgovore Stožera i ZET-a valja podsjetiti na to da je prije dva dana Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, na konferenciji zagrebačkog stožera civilne zaštite najavila da će uoči blagdana Svih svetih, konkretno od 24. listopada ZET na linijama koje voze do gradskih groblja povećati prijevozne kapacitete za 30 posto te je apelirala na sve korisnike i korisnice javnog gradskog prijevoza da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Tramvaji od ponedjeljka ponovno voze preko Mosta mladosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ZET-a su, pak, jučer objavili da će od ponedjeljka, 19. listopada ponovno biti uspostavljen redovan promet tramvajskih linija preko Mosta mladosti, gdje se obavljaju završni radovi na postavljanju tramvajske mreže, što znači da će u promet biti puštena tramvajska linija 8, ponovno će prometovati tramvaj noćne linije 31, a linije 6 i 7 vraćaju se na svoje redovne trase. Istovremeno će biti ukinuta privremena autobusna linija 609: Zapruđe – Ulica grada Vukovarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo