mnogi su fulali / Pogledajte kako umjetnici vide Franju Tuđmana!

Prvi hrvatski predsjednik ostat će zapisan u hrvatskoj povijesti, na mnogim mjestima u kamenu, bakru i drugim materijalima. Kako umjetnici vide Franju Tuđmana, bit će uskoro otkriveno na zagrebačkoj izložbi. Zavirite već sada tamo kroz naš prilog

25.8.2015.
19:18
VOYO logo

Umjetnici su na natječaju imali zadatak da naprave  prepoznatljiv spomenik s umjetničkim kredibilitetom koji bi prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana prikazivao u svom povijesnom značenju. No, umjetničku slobodu neki su shvatili preširoko. 

"Ulaze u nekakav prostor karikature. Dakle, što su ti umjetnici mislili, ja doista ne znam. Možda bi trebalo njih pitati, zapravo oni su i napisali svoja obrazloženja", kazao je član žirija, povjesničar Dinko Čutura.

Ipak natječaj koji je završio u lipnju bio je mnogo uspješniji od prvog koji nije rezultirao niti jednim zadovoljavajućim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima svoj viđenje i ono što nam je drago, da unatoč ponovljenom natječaju, uspjeli smo dobiti tri rješenja s kojima je ocjenjivački sud zadovoljan da im dodijeli nagrade", istaknula je  ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Ivana Andabaka.

Rad Mirka Vuce osvojio je prvu nagradu, te je u rekordnom roku bio završen, postavljen i spreman za predstavljanje u Kninu na Dan pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo