sigurnost putnika / Pogledajte na kakvim gumama voze ZET-ovi autobusi, zastupnik objavio snimku: 'Bi li se Bandić u Audiju vozio s ovakvim gumama'

Image
Foto: Screenshot Facebook

Autobus je konačno povučen iz prometa nakon višestrukih upozorenja vozača na stanje ove protektirane gume

19.11.2020.
13:14
Screenshot Facebook
VOYO logo

Renato Petek, gradski nezavisni zastupnik i pretendent na mjesto gradonačelnika Zagreba, objavio je šokantnu snimku guma na jednom autobusu ZET-a iz koje je vidljivo da je u izrazito lošem stanju. 

Kako je objavio na facebooku, autobus je nakon višestrukih upozorenja vozača ipak povučen iz prometa. Je li moglo biti ozbiljnijih posljedica po sigurnost putnika i svih ostalih u prometu? Prosudite sami.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Ovo je stanje gume na autobusu garažni broji 436 na dan 10. studenog. Nisam tada želio raditi paniku jer je tog dana bus konačno povučen iz prometa nakon višestrukih upozorenja vozača na stanje ove protektirane gume.

ZET se nedovoljno brine o sigurnosti putnika i samo srećem nije bilo incidenata s ozbiljnijim posljedicama. Krše se propisi oko stanja u kojem autobusi prometuju, održavanje je loše i uglavnom se koriste vanjske usluge, a gume su često loše, neadekvatne uvjetima vožnje te se koriste različiti proizvođači guma na istim osovinama.

Bi li Bandić putovao u vozilu s protektiranim, rasparenim i ćelavim gumama u Audiju A6 kojeg našim novcem iznajmljuje za 450 kn dnevno od prijatelja iz Rent a car tvrtke? Ne! On obilazi teren po Zagrebu u luksuznom minibusu ZET-a plaćenog pola milijuna kuna. A putnici/birači mogu tek malo profitirati s nekoliko novih buseva koje im on kao mamac baca prije svakih novih izbora. Očekujem da će ususret izborima karta od 4 kn postati besplatna te da će se uvesti dvije tri nove linije tako gdje to stanovnici opravdano čekaju godinama," napisao je Petek na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo