Zgrada na Vukovarskoj / Pogledajte snimke razorenog krova: Armirane betonske konstrukcije teške više od 200 tona prijete Zagrepčanima

Zbog velike opasnosti konstrukcija je još u ožujku trebala biti uklonjena, ali nije. Potres u Petrinji koji je jako uzdrmao i Zagreb, situaciju je dodatno pogoršao

5.1.2021.
19:15
VOYO logo

Gotovo 200 tona teške, armirane betonske konstrukcije, prijete Zagrepčanima. Riječ je o krovu jedne stambene zgrade, osmerokatnice koji je teško oštećen u velikom potresu u ožujku.

Zbog velike opasnosti konstrukcija je još tada trebala biti uklonjena, ali nije. Potres u Petrinji koji je jako uzdrmao i Zagreb, situaciju je dodatno pogoršao i to u jednooj od najprometnijih ulica u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više statičara još je u ožujku potvrdilo da se krov mora ukloniti. Nekoliko dana nakon zagrebačkog potresa je Ministarstvo graditeljstva od svih upravitelja u gradu zatražilo da uklone opasne elemente na zgradama u najkraćem roku sukladno Zakonu.

Iz tvrtke koja upravlja zgradom tvrde: sve smo pokušali. Proslijedili su nam i mailove naslovljene hitno i opasnost koje su slali od grada, preko ministarstava, raznih ureda... Situaciju komplicira činjenica da je ova zgrada zaštićeno kulturno dobro. Koje u ovom slučaju može nanijeti - zlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INSTALACIJA TEŠKA 155 T /

FOTO Ograđena zgrada u Vukovarskoj: Pogledajte u kakvom stanju su stupovi na krovu!

Image
INSTALACIJA TEŠKA 155 T /

FOTO Ograđena zgrada u Vukovarskoj: Pogledajte u kakvom stanju su stupovi na krovu!

Ne možemo živjeti normalno

"To bi nama palo točno na stan. Ja imam nepokretnu majku koja je teško bolesna, osamdeset i šesta joj je godina. Niti možemo živjeti normalno niti bilo šta", kaže jedan od stanara Žarko Bosanac.

Boška Trbojević, stanarka moli sve građane da poštuju znakove koje su postavile interventne službe jer postoji realna opasnost od pada velike težine sa krova zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snimili ste, vidjeli ste kako to izgleda. Zaista bih apelirala na građane da brinu sami za vlastitu sigurnost."

Jedino im to trenutno preostaje jer čini se: ljudski životi su u drugom planu dok se štiti kulturno dobro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo