nakon sukoba na A1 / Pogledajte snimku dovođenja navijača Hajduka na sud, jedan je novinarima dobacio: 'Gubo!'

Image

Osumnjičeni su prije dva sata odvedeni na svjedočenje na velikogorički Županijski sud

23.5.2022.
15:07
VOYO logo

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske crpke, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare zagrebačke PU.

Glasnogovornica Županijskog suda Kornelija Kallay Blažeković. kazala je da su suci istrage danas primili prvi prijedlog za određivanje istražnog zatvora za 10 od ukupno 44 izazivača navijačkih nereda na autocesti A1, pripadnika Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici će vrlo vjerojatno zatražiti određivanje istražnog zatvora za svih 44 uhićenika. Najvjerojatnije će ići četiri odvojena prijedloga za po 10 osumnjičenika u skupinama. Prijedlozi za određivanje istražnog zatvora stizat će na odjel za istrage velikogoričkog suda gdje su dežurne tri sutkinje", rekla je Kallay Blažeković.

Image
TORCIDA I POLICIJA /

VIDEO Policajac pendrekom tjera navijača Hajduka u auto. 'Jedan dečko se pokušao sakriti, nisu ga pustili'

Image
TORCIDA I POLICIJA /

VIDEO Policajac pendrekom tjera navijača Hajduka u auto. 'Jedan dečko se pokušao sakriti, nisu ga pustili'

Osumnjičenima se kao kazneno djelo navodi izazivanje nereda iz članka 324. stavka 2. Kaznenog zakona za koje je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Riječ je o sudjelovanju u nasilju ili poticanju na nasilje sudjelovanjem u mnoštvu, i to iz mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stavku 1. tog istog zakona, gdje se ne spominje pobuda "iz mržnje", navodi se predviđena kazna "do tri godine zatvora". Treći stavak tog zakona, pak, kaže da se onoga tko se udalji na zahtjev službene osobe iz takvog mnoštva, neće kazneno goniti po članku 324.

Većina uhićenika ima svoje izabrane branitelja, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja u trenutku uhićenja te su sva 44 osumnjičenika ispitana ili se još uvijek nalaze na ispitivanju u tužiteljstvu, doznaje se na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su prije dva sata odvedeni na svjedočenje na velikogorički Županijski sud. Snimku dovođenja pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo