NEPOZNATI PREMIJER / Pogledajte snimku Plenkovića iz vlaka 2000.: Pobunio se protiv 'jeftinog predsjednika'

Snimka pokazuje Plenkovića i Granića kako u kupeu vlaka raspravljaju o kampanji

15.2.2019.
16:40
VOYO logo

Jedan od manje poznatih detalja iz života aktualnog premijera Andreja Plenkovića je da je 2000. godine bio šef kampanje predsjedničkog kandidata HDZ-a Mate Granića

Iz tog vremena je i snimka premijera koja je objavljena u dokumentarnom filmu Igora Mirkovića i Rajka Grlića "Novo, novo vrijeme"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj dokument vremena pokazuje Plenkovića i Granića kako u kupeu vlaka raspravljaju o kampanji.

"Tako je"

"Želim biti skroman predsjednik ili želim biti jednostavan predsjednik", smišlja parolu naglas Granić dok mu Plenković potvrđuje: "tako je".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti jeftin predsjednik", kaže potom Granić, a Plenkoviću se ta ideja nije svidjela pa je odgovorio: "ne, ne, ne". 

Granić nije ušao u drugi krug

Granić u toj kampanji nije bio zadovoljan ponašanjem Predsjedništva HDZ-a i stalnim svađama nakon što su izgubili parlamentarne izbore od oporbene šestorke podijeljene u dva bloka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granić je na kraju na tim izborima kao HDZ-ov kandidat doživio težak poraz i nije uspio ući u drugi krug. U tom prvom krugu Stipe Mesić, koji je nakon izbora postao predsjednikom Hrvatske, osvojio je 41 posto glasova, drugi je bio Dražen Budiša kao zajednički kandidat HSLS-a i SDP, a dobio 27 posto glasova, dok je Granić bio treći sa 22 posto glasova i time nije ušao u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo