AFERA INA / Pokazalo se da je Dane Škugor sve samo ne prosječan umirovljenik. Na računu je imao 184.695 prosječnih penzija

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Uzmemo li u obzir podatke Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, prosječna mirovina u Hrvata za srpanj je iznosila 2.707,16 kuna

29.8.2022.
16:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dane Škugor zasigurno je danas najpoznatiji umirovljenik u Lijepoj Našoj i umirovljenik čijem bi iznosu na bankovnom računu pozavidjeli mnogi, a ne samo umirovljenici.

Naime, na računu Dane Škugora organi reda pronašli su gotovo 500 milijuna pronevjerenih kuna, a upravo je to razlog zašto se klupko najveće financijske afere koja trese Hrvatsku počelo odmotavati. Podsjetimo, Dane je otac Damira Škugora, perspektivnog direktora Sektora trgovine plinom u Ini, prvoosumnjičenog za malverzacije s plinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANE ŠKUGOR /

VIDEO Umirovljenik na čijem su računu pronađeni milijuni pronevjerenih kuna dobacivao novinarima: 'Lešinari!'

Image
DANE ŠKUGOR /

VIDEO Umirovljenik na čijem su računu pronađeni milijuni pronevjerenih kuna dobacivao novinarima: 'Lešinari!'

Za njega se, naime, sumnja da je došao na ideju da se OMS upravljanju, tvrtki Gorana Husića i Josipa Šurjaka (predsjednika Hrvatske odvjetničke komore) prodaje plin po znatno nižim cijenama od stvarnih, posredstvom Plinare istočne Slavonije na čijem je čelu Marija Ratkić.

Svi osumnjičeni, pa tako i Dane Škugor, odlukom suca Županijskog suda u Zagrebu jučer su završili u istražnom zatvoru u trajanju od mjesec dana. Velikim dijelom zahvaljujući činjenici da je na računu pokazat će se ne tako prosječnog umirovljenika pronađeno 500 milijuna kuna. Dakle, uzmemo li u obzir da je prosječna mirovina u Hrvata, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za srpanj iznosila 2.707,16 kuna (s uključenim mirovinama po međunarodnim ugovorima, op.a.) to znači da je ipak ne tako prosječni umirovljenik Dane Škugor na računu imao 184 695 prosječnih hrvatskih mirovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako, dok mnogi ne tako sretni i prosječni umirovljenici u Lijepoj Našoj jedva preživljavaju i nestrpljivo čekaju početak mjeseca kako bi stali u red pred banku i podignuli svoju mirovinu, Dane Škugor nije imao tih problema. Pokazalo se tako da je Dane Škugor sve samo ne prosječan umirovljenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo