bitka za svaki glas u lici / Pokazao nam i račune: HDZ potrošio više od svih ostalih zajedno, a Milinović - manje od 2 tisuće kuna!

'Potrošio sam više, ali da sam to prikazao jučer, kršio bi zakon', rekao je za RTL Danas Milinović

5.3.2019.
18:39
VOYO logo

U Otočac je stigao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, dok su u županiji boravila još dvojica njegovih kolega.

Brojke kažu da je u kampanji za ličke prijevremene izbore HDZ-ova koalicija potrošila 119 tisuća kuna - što je više od potrošnje svih ostalih sudionika zajedno. A glavni protukandidat Darko Milinović koji je potrošio manje od dvije tisuće kuna RTL-u je pokazao i račune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi ministri ponovno u Lici! Dražen Bošnjaković posjetio je tako Otočac, Gospić i Senj - kolege Butković i Ćorić ponovno u drugim krajevima županije. 

"Je li vi vidite da ja radim nekome promidžbu", upitao je Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A osim cipela troši se i – novac.

Prva financijska izvješća pokazuju da je najviše potrošila HDZ-ova koalicija - 119 tisuća kuna dok je bivši potpredsjednik HDZ-a, sada glavni konkurent Darko Milinović prijavio tek 1656 kuna. Pa čim je HDZ-ov politički tajnik iz Rugvice prozvao bivšeg kolegu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da je Hrvatska demokratska zajednica transparentno prikazala svaku lipu koju je potrošila u kampanji, što je zakonska obveza. Dok neki drugi prijavljuju na primjer 1800 kuna, a znamo da samo u jumbo plakatima ima nekoliko, možda i desetaka tisuća kuna.

Želite ga optužiti da je lažno nešto prijavio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne", poručuje Lovro Kuščević, politički tajnik HDZ-a. 

Iz Županije kojom još stoluje, Milinović objašnjava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto panika u HDZ-u. Doživjet će najteži poraz. Ja sam do jučer platio jedan račun. Potrošio sam više, ali da sam to prikazao jučer, kršio bi zakon. Evo, danas je došao jedan račun od 14 tisuća kuna koji ću sutra platiti. Jumbo plakati će koštat dvadesetak tisuća kuna i to ću platiti idućih dana", kaže za RTL Danas Milinović.

Troše i drugi

Za što bolji rezultat u nedjelju troše i drugi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je zasad prijavio 33.500 kuna, Nezavisna lista Bura promjena 20.300 kuna, stranka Milana Bandića nešto više od 18 tisuća, Živi zid 9500 kuna.

A među Bandićevim troškovima navode se: samostojeći hladnjaci i ležaj (4360 kuna), peć na kruto gorivo (3300 kuna) i najam šatora i stolova (3500 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No više od svih zajedno potrošio je HDZ:

"Hrvatska demokratska zajednica je najveća stranka, hrvatska demokratska zajednica ima najbolje kandidate i uredu je da ulažemo i u kandidate i u kampanju. Što ako rezultati ne budu pratili ulaganja? Tko će biti odgovoran za to? Mi smo sigurni u pobjedi, sigurni smo da ćemo liku odvesti u bolje sutra. Ali što ako rezultati ne budu pratili ovo što ste uložili, više nego svi drugi zajedno? Pričekajmo da hrvatski građanbi ličko-senjske županije daju svoj sud i onda ćemo vidjeti koliko je to bilo opravdano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za svaki mandat se nastavlja, a u petak, dan prije izborne šutnje u Liku stiže i premijer. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo