snažna suradnja / Pokrenut projekt popularizacije učenja njemačkog jezika

Image
Foto: Press

U sklopu projekta održan je i radni sastanak ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavla Barišića s veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj, Nj. E. Thomasom E. Schultzeom

3.5.2017.
16:15
Press
VOYO logo

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj provodi projekt popularizacije učenja njemačkog jezika. 

Projekt obuhvaća: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(i) pripremu i objavljivanje brošure o prednostima učenja njemačkog jezika pod naslovom Njemački otvara mnoga vrata / Deutsch öffnet viele Türen 

Brošura je tiskana. U njoj su navedene četiri osnovne skupine prednosti učenja i znanja njemačkog kroz iskustva „malih i velikih govornika“ iz različitih dijelova Hrvatske i različitih područja djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednosti obuhvaćaju:

1. rano učenje njemačkoga kao podloga za osvješteni pristup materinskom jeziku i drugim stranim jezicima
2. programe stipendiranja, razmjene i prakse u zemljama njemačkoga govornog područja
3. poznavanje njemačkoga kao preduvjet zapošljavanja u Hrvatskoj
4. bolje razumijevanje ljudi, običaja, kultura i dostignuća iz zemalja njemačkoga govornog područja radi uspješne privatne i poslovne komunikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moto i naslov brošure Njemački otvara mnoga vrata riječi su proslavljenog hrvatskog rukometaša Igora Vorija koji je četiri godine igrao u Njemačkog te je za potrebe projekta opisao svoj doživljaj njemačkog jezika i Njemačke. 

(ii) predstavljanje projekta i brošure širom Hrvatske (skupovi za ravnatelje i nastavnike njemačkog jezika u osnovnim školama, roditeljski sastanci u vrtićima prije upisa u osnovnu školu, udruge roditelja itd.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(iii) jačanje svijesti o važnosti učenja i poznavanja njemačkog jezika kao segmenta razvoja jedne od osam ključnih kompetencija europskih građana. 

Podršku projektu pismom je izrazio veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj, njegova ekselencija Thomas E. Schulze. Pismo se nalazi u privitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu projekta održan je i radni sastanak ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavla Barišića s veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj, Nj. E. Thomasom E. Schultzeom. Tema sastanka bila je nastava njemačkoga jezika u hrvatskim školama i na visokim učilištima. Detaljnije o tome OVDJE.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo