OGLAS

priopćio dorh / Pokrenuta istraga protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Istraga se nastavlja na suđenje u aferi SMS

1.7.2022.
21:24
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana.

DORH navodi da je istraga pokrenuta zbog osnovane sumnje na kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanje na počinjenje tog kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji osnovana sumnja da su tijekom 2018. godine u Zagrebu, prvookrivljenik kao predsjednik uprave jednog sportskog kluba iz Zagreba, i drugookrivljenica kao članica uprave kluba zadužena za opće poslove među kojima je i odjel nabave; te oboje ovlašteni voditi poslove tog kluba i postupati s pozornošću dobrog gospodarstvenika i uvijek djelovati u interesu kluba; postupili protivno svojim dužnostima, a na inicijativu i prethodno traženje trećeokrivljenika, tadašnjeg savjetnika uprave kluba", stoji u izvješću DORH-a.

Navodi se i kako postoji osnovana sumnja da su Kodžoman i Peras, na traženje Mamića, odobravali njegov narudžbe i plaćali raznu tehničku i drugu robu na teret financijskih sredstava kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
iz međugorja /

Mamić urlao o sucima, prozvao Ustavni sud: 'Gledali ste me ko Boga, gori ste od potresa, COVID-a'

Image
iz međugorja /

Mamić urlao o sucima, prozvao Ustavni sud: 'Gledali ste me ko Boga, gori ste od potresa, COVID-a'

"Osnovano se sumnja da je drugookrivljenica odobravala narudžbe, dok je prvookrivljenik svojim potpisom, na teret novčanih sredstava kluba, odobravao plaćanja razne tehničke i druge robe, znajući da se ta roba neće koristiti za potrebe kluba već za potrebe trećeokrivljenika.

Osnovano se sumnja da je taj sportski klub, opisanim radnjama prvookrivljenika, drugookrivljenice i trećeokrivljenika, oštećen za ukupni iznos od 597.953,13 kuna, dok je trećeokrivljeniku pribavljena nepripadna imovinska korist u navedenom iznosu", navodi DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo