GALA HUMANITARKA / Pola milijuna razloga za slavlje

Image
Foto: RTL

Na gala večeri povodom desetogodišnjice postojanja Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore prikupljeno je 500 000 kuna za Klinku pedijatrije KBC-a Zagreb

22.9.2022.
18:35
RTL
VOYO logo

U srijedu 21. rujna održana je humanitarna gala večer u zagrebačkom Riverside Gardenu u organizaciji Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore. Povod je bio obilježavanje desetogodišnjice postojanja komore koja svojim djelovanjem osnažuje hrvatsko-francuske odnose, a hvale vrijedan humanitarni cilj, prikupljanje sredstava za opremanje Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ovaj gala event je u potpunosti ispunio svoju misiju – okupilo se 290 uzvanika, a prikupljeno je čak 500 000 kuna što je dovoljno za nabavu najmanje 25 infuzijskih volumetrijskih pumpi.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

U svome govoru predsjednica Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore Višnja Ježić Sorić zahvalila je svim donatorima na financijskom doprinosu kojim su oplemenili proslavu ove okrugle godišnjice, a član Upravnog vijeća komore i generalni direktor najvećeg donatora Bina-Istra, Dario Silić, bio je jako zadovoljan što su se u vrlo kratkom vremenu uspjela skupiti sredstva, ali i poručio kako tu ne treba stati jer ni ta količina, nažalost, ne zadovoljava sve potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić se zahvalio na donacijama i prisjetio se prijašnjih suradnji tijekom kojih je prikupljeno ukupno 2,2 milijuna koji su utrošeni na opremanje dječje hematologije KBC-a Rebro. Ova francusko-hrvatska večer nije mogla proći ni bez prisustva francuskog veleposlanika, Gaëla Veyssièrea koji se zahvalio i donatorima i uzvanicima i podijelio svoje duboko uvjerenje da će odnosi naših država u budućnosti samo napredovati s čime se složila i predstavnica Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova Maja Rosenzweig-Bajić kao i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Tatjana Operta. Produbljivanje francusko-hrvatskih odnosa nastavljeno je uz uživanje u gastronomskim delicijama kao i u koncertu Petra Graše koji je na kraju svog nastupa u skladu s prigodom otpjevao i “Happy Birthday” što je uveličano i spektakularnim vatrometom.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo