Puknuće cijevi / Pola Zagreba bez tople vode. Pukla cijev na tri lokacije: 'Djecu nismo mogli normalno otuširati'

Uz Novi Zagreb, sinoć je nestalo tople vode i u istočnom dijelu grada

7.9.2020.
20:54
VOYO logo

Brojni Zagrepčani imaju problema s toplom vodom. Bez nje je sinoć ostalo pola glavnog grada, a uzrok je puknuće cijevi na čak tri lokacije.

Taman kad se situacija u nekim naseljima normalizirala, došlo je do novog puknuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od barem tri puknuća na vrelovodnoj mreži razlog je zbog kojih je većina Zagrepčana ostala bez tople vode. Problemi su počeli jučer navečer, a nastavili su se i danas. Bez tople vode među prvima su ostali stanovnici Novog Zagreba.

"Nema tople vode, nije je bilo niti jučer. Tako da evo, dan prije škole djecu nismo mogli normalno otuširati i okupati. Prebrisali smo djecu i to je to", rekla je Dijana iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Klanječka ulica /

Zbog puknuća vrelovoda dijelovi Zagreba do sutra ostaju bez tople vode

Image
Klanječka ulica /

Zbog puknuća vrelovoda dijelovi Zagreba do sutra ostaju bez tople vode

"Ha ništa, snalazimo se. Grijemo vodu da obavimo onu osnovnu higijenu", izjavila je Aneta iz Zagreba.

"Grijem je u loncu, u rajngli. Kad perem suđe isplahnem ga u hladnoj vodi, ali sve ostalo grijete. Ja se ne mogu kupati u hladnoj vodi, ne mogu tuširati", kazala je Katarina iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Novi Zagreb, sinoć je nestalo tople vode i u istočnom dijelu grada. I baš dok se njima oko podneva topla voda počela vraćala, zbog novog puknuća izgubili su je građani na zapadnom dijelu grada, u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko i Vrbani.

Iz HEP-a uvjeravaju da će brzo doći do normalizacije opskrbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da ćemo to riješiti do sutrašnjeg dana. Znači sutra u jutarnjim satima bi se trebala ta sanacija završiti i potpuno bi se osposobila isporuka toplinske energije. Paralelno s time tražimo i druga puknuća kako bismo sve sredili", poručio je Jurica Brnas, rukovoditelj Odjela za eksploataciju HEP-Toplinarstva.

Dva puknuća su pronađena, a i dalje se traga za onim koji je napravio probleme u Novom Zagrebu. Iz HEP-a poručuju da se kreće u veliku rekonstrukciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djelomično je uzrok starost cijevi, a djelomično nesređena trenažna mreža jer samim time velik dio oborinskih voda se slijeva u vrelovodne kanale", izjavio je Brnas.

No i rješavanje tog problema, već će sljedeće ljeto dovesti do drugog problema, a to je da će umjesto dan ili dva, Zagrepčani bez tople vode biti i po dva mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo