još jedan sporan slučaj / Policajac od 1992. ilegalno koristi službeni stan u Zagrebu, a MUP za sve zna već neko vrijeme. Sud mu je naložio da se iseli

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Zarko Basic/PIXSELL

Na odluku suda policajac je već uložio žalbu

10.2.2021.
15:50
ILUSTRACIJA/Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon "slučaja Žinić", pojavio se novi slučaj sa stanom iz kojega je akter ove priče, izgleda, trebao davno otići, ali nije... No, krenimo redom. Naime, policijski službenik 1992. godine od Grada Zagreba dobio je stan i to na čuvanje. Međutim, nikada ga nije vratio pa se grad s njim od prošle godine nateže na sudu.

Image
Stan u Zagrebu /

Stambena komisija Ministarstva branitelja ne može riješiti Žinićev zahtjev dok se ne promijeni zakon

Image
Stan u Zagrebu /

Stambena komisija Ministarstva branitelja ne može riješiti Žinićev zahtjev dok se ne promijeni zakon

Riječ je o stanu od oko 42 kvadrata u naselju Špansko, koji policajac, inače hrvatski branitelj, u ovom trenutku nezakonito koristi. Općinski građanski sud u Zagrebu, koji je prije par dana prihvatio tužbu Grada Zagreba, naložio mu je da iseli, piše Telegram.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kako je presuda još nepravomoćna nije izvjesno da će se to doista i dogoditi.

Uložio žalbu na odluku suda

Sve je krenulo u prosincu 2018. kada su iz Grada Zagreba obavjestili Ministarstvo unutarnjih poslova RH da njihov djelatnik ne želi iseliti iz stana u Španskom kojeg bespravno koristi. Unatoč tome, ni idućih 12 mjeseci ponovno se ne događa ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek u prosincu 2019. predstavnici grada dolaze na očevid u Ulicu Drage Gervaisa da vide u kakvom je uopće stanju stan. Utvrđuju da policajac živi sam, te da je nekretnina uredna i održavana.

Općinski građanski sud u Zagrebu koji je donio presudu protiv policajca, nije prihvatio njegov prijedlog da se utvrdi koliko je doista uložio u stan kako bi mu grad vratio ta financijska sredstva. Vještačenje tog iznosa je odbijeno. Naime, tijekom postupka policajac nije pokazao nikakve račune, niti je doveo svjedoke koji bi dali iskaze o tome što je sve platio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Policijski službenik nije dobio pravo na najam stana, a kada je raspisan natječaj za prodaju nije se na njega javio. Zato nema pravo više ostati u ovoj gradskoj nekretnini”, zaključio je u presudi Općinski građanski sud u Zagrebu. Na odluku suda policajac je već uložio žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo