Novi u nizu slučajeva / Policija ga odvela zbog komentara na Facebooku: mladić vrijeđao policajce koji su izvršavali deložaciju

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Domagoj Mezak, 22-godišnjak iz Valenovca kraj Našica, pozvan je na razgovor u policijsku postaju zbog komentara na Facebooku

30.6.2017.
14:18
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Mladić je putem društvene mreže komentirao fotografiju snimljenu tijekom deložacije koja se odvijala na Črnomercu 6. lipnja. Na dotičnoj fotografiji, koju je javno objavio saborski zastupnik Ivan Pernar, nalazili su se policijski službenici.

Napisavši kako "policajac nema nikakvu visoku školu, upravo zato je i postao policajac jer nije u stanju završit ikakve škole. Izučio je bit debil i slušat zapovijedi, svaka čast. Ti si očito pandur i već po komentarima vidim debilčina kao i većina vas", mladić je "zaradio" policijsko odvođenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na navedeni dokaz, policija ima osnovanu sumnju da je 22-godišnjak prekršio čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Propisana kazna za počinjeno djelo omaložavanja ili vrijeđanja državnih organa ili službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe iznosi od 50 do 200 DEM ili do 30 dana zatvora.

Spletom okolnosti, policija je mladića odvela iz doma na njegov rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgražanje nad ovim privođenjem izrazio je Ivan Pernar. "Nastavlja se tortura zbog komentara na fejsu, umjesto da se policija bavi Todorićem bave se glupostima", napisao je saborski zastupnik Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo