eskalacija sukoba / Policija istražuje jesu li uhićeni Splićani u krvavom incidentu u Beogradu bili plaćeni i od koga - Vučić traži kazne

Petorica od šestorice hrvatskih državljana, uhićenih u navijačkim neredima na utakmici Zvezda - Partizan u Beogradu, čekaju ispitivanje u srpskom tužiteljstvu. Prijeti im kazna i do 12 godina zatvora

15.12.2017.
18:44
VOYO logo

I danas stižu nove snimke i detalji kaosa sa derbija Partizana i Crvene Zvezde.

Od šestorice umiješanih Splićana - petorica su privedena pred tužiteljstvo. U potpunosti su prepušteni srpskim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnateljstvo policije ima kontakt točke za sport i preko njih se razmjenjuju informacije koje su od interesa za policije obje zemlje", Davor Božinović (HDZ), ministar unutarnjih poslova.

Šesti splićanin, navodno Ante Firić, u sukobima je teško stradao. Bio je operiran, ali trenutno je - javlja Ministarstvo vanjskih poslova - stabilno. I dalje je pod nadzorom beogradske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu došli da gledaju, učestvovali su u organizovanju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati, to što ste Hrvat ne ekskulpuira vas od prekršajne ni krivične odgovornosti", Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije.

Prema pisanju beogradskih tabloida, hrvatski građani su plaćeni da bi sudjelovali u neredima i to navodno u iznosu od 10 tisuća eura. Platila ih je, tvrde, jedna frakcija huligana s tribine Partizanovih navijača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li te osobe registrirane kao huligani u Hrvatskoj?

"Ne mogu vam to u ovom trenutku komentirati, međutim postoji kontakt s policijom u Srbiji, a i naša policija također intenzivno istražuje koji bi bili motivi ovog uključivanja u ovaj događaj u Beogradu", tvrdi Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji pišu i da je kod hrvatskih huligana pronađena i veća količina droge.

Identitete huligana hrvatske institucije ne objavljuju, ali zato srpski mediji imaju presliku osobne iskaznice splićanina Ante Firića. Spominju se Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug i Damir Tovarović - i osvajač svjetske bronce u kick-boxu i bivši prvak Hrvatske u boksu. Njegovi sportski kolege nisu htjeli komentirati slučaj, ali oglasila se supruga Tovarović, inače pravnica. Tvrdi da joj je suprug u Beograd išao turistički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nikakav kontakt s dečkima u Beogradau, od konzulata i drugih ureda nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret", izjavili su.

Iz Torcide tvrde da s njima nemaju nikakve veze, a građani Splićani ostali su zapanjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vjerojatno bio neki izlet, možda plaćen ili nešto, vjerojatno u tom stilu", Velimir Vešić, Split.

U krvavim obračunima sudjelovali su još Bugari i Grci. Dok se čekaju policijske informacije, pojavila se nova teza da Partizanovi huligani nisu samo plaćali mišiće iz Splita, nego da je njihova suradnja bila dio otplaćivanja starih dugova narko miljeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatne informacije u Beogradu nam je iznio Miloš Šaranović, urednik sportske redakcije televizije 'O2' i dobar poznavatelj huliganizma na tribinama.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo