traže UKIDANJE MOSTARINE / Policija nadmudrila bajkere, ali oni ne odustaju: 'Prijelaz preko Krčkog mosta mora biti besplatan'

Most koji je jedina veza Krka sa svijetom jučer je 'navršio' 39 godina i jedini je u Hrvatskoj za koji se plaća mostarina

20.7.2019.
19:22
VOYO logo


Kako bi se izborili za besplatan prijelaz preko Krčkoga mosta, bajkeri s područja Rijeke i okolice ponovili su svoj mirni prosvjed.

Baš kao i prije tri tjedna, velika grupa motociklista mostarinu je plaćala kovanicama kako bi stvorila gužvu i tako pozvala na ukidanje mostarine. Motoristima su potporu dali  i ostali vozači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već na prilazu mostu bilo je jasno da prelaženje neće teći glatko. U kaotičnu subotnju gužvu ulaze i oni.

''Poručujemo da se riješe ove stvari, ove gluposti, ovaj lopovluk u ovoj lijepoj našoj Hrvatskoj za koju smo se borili'', poručuje Kristijan Cuculić iz Matulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most koji je jedina veza Krka sa svijetom jučer je "navršio" 39 godina i jedini je u Hrvatskoj za koji se plaća mostarina. Dva kotača - 23 kune, kamioni - 138.

Policija je ovaj put nadmudrila ekipu na motorima koja mostarinu plaća u lipama i sve ih preusmjerila u isti prometni trak. To ih je silno razljutilo jer su na jednom mjestu stajali samo oni koji imaju riječku registraciju, a svi ostali su preko mosta mogli voziti normalno.

Image

Motociklisti prosvjedovali na Krčkom mostu: Kovanicama protiv naplate mostarine

Image

Motociklisti prosvjedovali na Krčkom mostu: Kovanicama protiv naplate mostarine

Na naš upit iz policije odgovaraju kako su regulirali promet u skladu sa svojim ovlastima, a s ciljem što bolje protočnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi samo želimo svoja prava maloga čovjeka, to znači: ako se ništa u ovoj Hrvatskoj ne plaća, drugi mostovi i tuneli, onda neka se ne plaća ni Krčki most koji je već preplaćen“, podsjeća Alen Blečić iz Rijeke.

''Poruka je to ministru Butkoviću da se nadamo da više nećemo morati ići na ovakav način na kupanje i da policija neće više raditi ovakvu gužvu i pomutnju i da nam neće ograničavati kretanje slobode jer to nigdje u zakonu ne piše“, kaže Anita iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćanjem kovanicama podržali su ih i ostali vozači. Kažu: ''Most je naš i želimo da bude naš“.

Ionako diskutabilna sezona idućih bi tjedana na Kvarneru mogla dobiti dodatni uteg. Lokalni vozači najavljuju kako će Krčki most i dalje plaćati kovanicama, raditi kolone i turistima zagorčavati odmor sve dok se mostarina ne ukine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo