ODGOVOR UREDA / Policija o slučaju Opačić: 'Objavljivanje i distribuiranje fotografije motivirano je s namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti'

Image
Image

Fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici s četničkim simoblom je fotomontaža

27.2.2017.
14:36
VOYO logo

Nakon što je na portalu dnevno.hr 15. veljače objavljen tekst u kojem se tvrdi da je fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici s četničkim simbolom autentična i da "nikako nije riječ o photoshopu", predsjednik SDP-a Davor Bernardić poslao je pismo Boži Petrovu i Vlahi Orepiću u kojemu traži da policija odmah zaštiti SDP-ovu potpredsjednicu Sabora.

Povodom ovog događaja novinarka RTL-a poslala je upit Uredu glavnog ravnatelja policije iz kojeg je stigao demantij sporne fotografije. Odgovor Ureda prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za javno objavljenu i putem interneta prenesenu fotografiju potpredsjednice Hrvatskog sabora gospođe Milanke Opačić na kojoj je prikazana u majici s motivima četiri ćirilična slova C, obavještavamo Vas da je policija do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se radi o fotomontaži. 

Sumnja se da je objavljivanje i distribuiranje ove fotografije motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje", stoji u odgovoru Ureda glavnog ravnatelja policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo